JxCAT Lleida participa en les primeres reunions conjuntes amb ERC i el Comú

Les converses continuen aquest dimecres i es preveu que es completin el dijous i han de servir per elaborar un document compartit en base a les conicidències programàtiques dels tres grups municipals

Imatge dels regidors del grup municipal de Junts per Catalunya Lleida

Els regidors del grup municipal de Junts per Catalunya Lleida han participat aquest dimarts en les primeres reunions amb els regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya i el Comú de Lleida per consensuar les línies programàtiques del futur govern municipal. Les sessions d’avui, de matí i tarda i a tres bandes, han servit per constatar les coincidències programàtiques entre les diferents parts per avançar en l’elaboració d’un document compartit sobre les accions que haurà d’abordar el govern municipal.

Per part de Junts per Catalunya Lleida han participat de les reunions els regidors Anna Campos, Paco Cerdà, Marta Gispert i Sergio González. La primera reunió ha servit per abordar assumptes relacionats amb la salut, els hàbits saludables i l’esport, el dret a una mort digna, els cementiris i els serveis funeraris. Els tres grups conCsideren que cal impulsar polítiques transversals en l’àmbit de la salut adreçades a tota la ciutadania, en especial atenció als col·lectius vulnerables. Entre les accions que es duran a terme, es treballarà per fomentar l’esport formatiu, el femení i l’inclusiu. També es facilitarà l’accessibilitat i la informació sobre la disponibilitat dels equipaments municipals i es garantirà el manteniment dels espais públics.

En la segona reunió del dia s’han tractat les polítiques que es faran en benestar social, diversitat i ciutadania, posant especial èmfasi en la defensa del feminisme i el col.lectiu LGTBIQ+, cooperació i solidaritat, i jovent. Hi ha sintonia entre els tres grups sobre la necessitat d’augmentar els recursos dedicats a l’àrea de serveis socials i s’ha ha acordat incrementar el nombre d’habitatges per a casos d’emergència social i per lluitar contra els desnonaments.

Les reunions continuaran durant tot el dimecres i està previst que aquesta ronda es completi el dijous.