Fèlix Larrosa, protagonista del Sopar Debat del Fòrum Fuster

En homenatge a qui va ser un dels grans alcaldes de la Lleida del segle XIX, Manuel Fuster i Arnaldo, un grup de lleidatans va impulsar l’any 2011, la creació d’un fòrum de debat i reflexió sobre aspectes de gran rellevància a la ciutat i el territori que l’envolta.

De 1859 a 1862, va ser el període en què Manuel Fuster, com a Paer en Cap, va propiciar un dels processos de transformació social i econòmica més importants per a la capital del Segrià. Els seus ciutadans van ser llavors i encara avui ho són, els protagonistes d’aquella fructífera etapa. Fòrum Fuster, aplega doncs un conjunt de persones que actualment mostren la mateixa inquietud que en aquells anys ja tenia aquesta gran figura històrica.

Ara fa 160 anys, Lleida va accedir de ple a la modernitat amb destacats canvis urbanístics com l’enderroc de les muralles i l’arribada del ferrocarril després de deixar enrere la Segona República o la Guerra Civil. D’aquesta manera doncs, Fòrum Fuster, va esdevenir en un punt de trobada i participació de molts ciutadans de diferents orígens i maneres de pensar.

Les portes d’aquesta entitat estan obertes a totes aquelles persones que senten
estima per la seva ciutat i, que per la seva motivació personal, volen aportar des del respecte i la consideració cap a la resta, idees i propostes amb la finalitat de contribuir en la seva millora i desenvolupament.

De manera transversal, independent i sense cap ànim de lucre, Fòrum Fuster, vol contribuir justament en la construcció d’aquesta Lleida que tots volem i afavorir la relació directa entre aquells ciutadans que tenen aquest objectiu comú.

En definitiva doncs, les finalitats de Fòrum Fuster són les següents:

• Promoure i difondre amb caràcter general, activitats relacionades amb l’economia i el
teixit social i empresarial de la ciutat.
• Promoure i difondre amb caràcter general, activitats culturals relacionades amb la
música, les arts plàstiques i dramàtiques, la dansa, la literatura, l’arquitectura i la cinematogra-fia, les qual es produeixen a Lleida.
• Afavorir la difusió de tota mena de material en qualsevol tipus de format i suport tècnic, el qual tingui la ciutat de Lleida com a element vinculat.
• El suport a les activitats d’educació i investigació relacionades amb la ciutat de Lleida.
• La protecció, conservació, restauració i recuperació del patrimoni cultural de la ciutat.
• La promoció d’activitats i esdeveniments esportius que tinguin la ciutat com a punt neuràlgic.
• La promoció de la ciutat de Lleida a l’exterior.

Amb motiu del seu vuitè aniversari i coincidint enguany amb la celebració d’uns nous comicis electorals municipals, Fòrum Fuster, promourà una sèrie de trobades amb els candidats a Alcalde de Lleida, pertanyents a diferents formacions polítiques. La finalitat, és que cadascun d’ells exposi i comparteixi les seves principals propostes amb el públic assistent.

La intenció de la nostra associació és la d’organitzar una trobada en forma de sopar, amb cadascun dels candidats entre els dies 21 de març i 9 de maig, setmanes abans de la celebració d’aquest procés electoral. A través de les xarxes socials, Fòrum Fuster, compartirà el resum amb les intervencions de cada trobada