ERC Lleida i el Comú signen un acord per fer possible la investidura de Miquel Pueyo

Aquest ampli marc d'actuació compartit entre Comú i ERC és la base per a fer possible el govern de canvi que la ciutat ha demanat en les eleccions municipals del 26 de maig, després de 40 anys d'un govern caduc

Elena Ferré, Victória Pacheco, Sergi Talamonte, Jordina Freixanet, Miquel Pueyo | foto: Marc Camón

Esquerra Republicana AM i el Comú de Lleida han signat aquest matí un acord d’investidura. L’assemblea del Comú de Lleida va expressar per consens el seu vot de confiança perquè Miquel Pueyo sigui alcalde de Lleida. Així mateix, l’assemblea local d’ERC va donar ahir el vistiplau a l’acord. Aquest ampli marc d’actuació compartit entre Comú i ERC és la base per a fer possible el govern de canvi que la ciutat ha demanat en les eleccions municipals del 26 de maig, després de 40 anys d’un govern caduc.

ERC, que lidera aquest procés de canvi com a força més votada, ha constatat amb el Comú de Lleida que aquesta voluntat de canvi és ferma. Des del Comú de Lleida s’afronta amb responsabilitat aquesta necessitat de canvi, fonamentat en un procés de regeneració democràtica i transformació de la ciutat. En definitiva, il·lusionades per començar a construir una Lleida honesta i valenta.

Inspirats pels valors republicans, la transparència, la sostenibilitat i compromesos en la justícia social, el Comú i ERC expressen aquest acord d’investidura en 5 grans eixos per portar a terme aquesta transformació:

• Per una ciutat propera, que garanteixi l’accés a la cultura, l’educació i el treball, que tingui un model de comerç de proximitat, que fomenti l’emprenedoria i la transformació industrial i que impulsi una economia innovadora, solidària, social i sostenible. Que basi la despesa pública i el model de gestió pública en el retiment de comptes, la transparència i les finances ètiques. Que obri la contractació pública a l’economia local, aplicant també criteris de justícia social, laboral, d’igualtat de gènere i de sostenibilitat mediambiental. Que revisi els impostos, taxes públiques i bonificacions amb criteris de progressivitat social i de transició energètica.

• Per una ciutat connectada, orientada a la mobilitat sostenible i amb un model urbanístic no especulatiu. Que revisi el nou POUM per fer de Lleida una ciutat inclusiva, amable, verda i socialment cohesionada. Que reivindiqui l’Horta i que aposti decididament per la transició energètica. Una ciutat que reconegui els seus barris com a espais de trobada, d’apoderament ciutadà, d’intercanvi cultural i d’acció municipal de proximitat.

• Per una ciutat compromesa amb la memòria històrica, la justícia reparadora amb els fets de l’1 d’octubre, les llibertats individuals i col·lectives, la participació ciutadana i la lluita contra la corrupció. Amb una Paeria compromesa amb els grans consensos transversals de ciutat com la defensa dels drets i llibertats democràtiques i la defensa de solucions polítiques que han de passar perquè els ciutadans puguin decidir i exercir democràticament el seu futur polític. Que garanteixi les bones pràctiques en la gestió dels recursos públics i exigeixi rigor en el compliment dels contractes. Una ciutat valenta en la revisió i control de les concessions públiques per millorar els serveis de neteja, transport, enllumenat o aigua. Compromesa amb la lluita contra la violència masclista i les actituds xenòfobes i discriminatòries vers el col·lectiu LGTBIQ+.

• Per una ciutat saludable, que prioritzi l’educació afectiva-sexual, la prevenció, la promoció i l’accés a la salut, l’envelliment saludable i que fomenti l’activitat física i l’esport a la ciutat. Que incorpori la salut com un criteri transversal a les polítiques de mobilitat, socials i urbanístiques.

• Per una ciutat justa, que aposti per la cohesió social, que garanteixi l’accés efectiu als drets bàsics i que treballi per reduir les desigualtats donant prioritat pressupostària a la inversió social, que fomenti l’increment de l’habitatge públic i de protecció social. Que promogui una reorientació dels serveis socials per garantir els drets i per tenir una ciutat lliure de desnonaments i compromesa amb la lluita contra la pobresa energètica. Que desenvolupi polítiques transversals per atendre la diversitat, des d’una mirada de ciutat feminista i que doni resposta a les necessitats del jovent i de les persones grans.

I, d’acord amb aquesta visió compartida del model de ciutat, el Comú de Lleida acorda donar suport a la investidura de Miquel Pueyo, candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya-AM, com a alcalde de Lleida el pròxim 15 de juny.
Així també s’emplacen a seguir treballant en els dies vinents per poder signar un acord de govern que desenvolupi un pla programàtic i d’execució, amb la definició de responsabilitats adient per dur-lo a terme.