ERC i JxCat tanquen un acord per governar la Diputació de Lleida, que presidirà el republicà Joan Talarn

Preveu la creació d'una àrea específica per al Pirineu, "igualtat econòmica per a tots els pobles" i una rebaixa dels sous de càrrecs electes i de confiança

Pla mitjà de l'alcalde de Bellvís, Joan Talarn, abans d'un ple de la Diputació de Lleida, el novembre de 2018. (Horitzontal)

Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya han tancat aquest dijous un acord per governar conjuntament els pròxims quatre anys la Diputació de Lleida. L’ens el presidirà el republicà Joan Talarn i cadascuna de les formacions tindrà dues vicepresidències i es repartiran les diferents àrees de govern. L’acord estableix un nou “sistema de governança” a la institució, “igualtat econòmica per a tots els pobles”, la creació d’una àrea dedicada al Pirineu i una rebaixa dels sous dels càrrecs electes, assessors i directius, entre altres aspectes. JxCat i ERC, que sumen 20 dels 25 diputats, han exposat que es tracta d’un pacte “basat en el territori, en les comarques i en el suport als municipis”. El Ple de constitució de la nova corporació supramunicipal tindrà lloc aquest divendres.