El PDeCAT vol una pancarta “en suport als presos polítics” a la Paeria i paralitzar la tramitació del POUM per “falta de consens”

Ho demanarà al ple extraordinari de l’Estat de la Ciutat, on, en matèria de Transparència, també exigirà la creació d’un registre local de grups d’interès

El grup municipal del PDeCAT a la Paeria proposarà al ple extraordinari de l’Estat de la Ciutat la col·locació d’una pancarta “en suport als presos polítics i els exiliats” al balcó del consistori i que es paralitzi el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per “falta de consens de grups municipals i d’entitats veïnals”. Aquestes es debatran el proper dimecres 20 de juny, on, en matèria de Transparència, també exigiran la creació d’un registre local de grups d’interès.

El president del grup municipal, Toni Postius, ha fet balanç dels tres últims anys de la legislatura, els quals “han vingut marcats pel suport de l’equip de govern i dels seus socis a l’aplicació de l’article 155 de la constitució i pel cas de transfuguisme que ha afectat una ex regidora del grup”. Considera que l’actual paer en cap, Àngel Ros, “representa un projecte de ciutat completament exhaurit” i que les properes eleccions del 2019 “suposaran un final d’etapa desprès de 40 anys de govern socialista a Lleida”. Afirma que “la ciutadania ja va demostrar la voluntat de canvi” en els passats comicis del 21 de desembre, quan més del 50% dels vots de la capital del Segrià van ser per les agrupacions sobiranistes.

Postius ha donat a donat a conèixer les propostes que el grup municipal del PDeCAT presentarà al ple extraordinari de l’Estat de la Ciutat. Una d’aquestes demanarà que l’espai públic de la ciutat es consideri “un espai de llibertat” i inclou la petició de col·locar una pancarta al balcó del consistori per exigir l’alliberament dels “presos polítics i els exiliats”.  D’altra banda, l’agrupació sol·licitarà que es paralitzi la tramitació del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per “falta de consens de grups municipals i d’entitats veïnals”. En cas de negativa, demanaran que s’ampliï 2 mesos el termini de presentació d’al·legacions. Finalment, en matèria de Transparència, el grup proposarà a l’Ajuntament de Lleida la creació d’un registre local de grups d’interès.

El ple de l’Estat de la Ciutat serà l’últim debat d’aquestes característiques abans de les eleccions municipals, i, segons Postius aquest servirà per fer balanç de l’activitat política a Lleida durant l’últim any i per “fer repàs al conjunt del mandat”. El portaveu destaca que aquest últim any ha estat molt marcat “per la situació política que ha viscut el país”, tot afirmant que el govern municipal encapçalat per Àngel Ros “ha donat l’esquena al sentir majoritari de la ciutadania, que volia votar”.