Polèmica a Lleida per ‘engabiar’ les dones en la darrera pregaria del Ramadà

Avatar photo
El representant de la comunitat islàmica Shura s’excusa amb la tradició, malgrat que reconeix que l’Islam no marca ‘una separació física’
J. Martí. Segre

Una oració conjunta de la comunitat musulmana al Parc de la Mitjana de la capital del Segrià, per a celebrar la fi del Ramadà, ha causat una gran polèmica a la ciutat pel fet que se separés les dones dels homes amb una tanca d’obra metàl·lica tapada per borrasses.

Segons informa el diari Segre, la comunitat Shura, que va organitzar aquesta pregària on van assistir unes 300 persones, explica, a través del seu representant, que no es tracta d’una indicació explícita de la religió islàmica, sinó d’un costum de segles.

“La religió només diu que les dones han de resar darrere dels homes perquè, en cas contrari, la concentració per a l’oració no seria tan pura, però no marca una separació física, es tracta d’una tradició”, explica.

INDIGNACIÓ A LES XARXES SOCIALS

La imatge difosa pel diari Segre, però, ha aixecat una gran polseguera a les xarxes socials, ja que molt consideren que això és una prova del masclisme i el menyspreu cap a les dones per part de la cultura islàmica.

Alguns internautes han demanat amb ironia la intervenció de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i d’altres titllen ‘d’excusa patètica’ escudar-se en la tradició per perpetuar la discriminació contra les dones. Finalment, hi ha qui diu que ‘la lapidació també és una tradició’.

Algunes tradicions arribades amb la immigració dels darrers anys xoquen frontalment amb els avenços aconseguits per les dones a través de la lluita feminista i amb els valors de la societat catalana i això, inevitablement, crea friccions. La solució a aquests problemes, en qualsevol cas, no és fàcil.

 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Calafell es veu obligat a retirar els ajuts a l’IBI, arran de sentències judicials

Notícia següent

El Pla de Salut de Mataró vol garantir la salut i el benestar en una ciutat cuidadora i saludable

Notícies relacionades