Dimecres, 18 de juny de 2025
És notícia

La Paeria ultima la renaturalització de la Seu Vella amb més biodiversitat i un refugi climàtic

Avatar photo
Les obres, que finalitzaran en unes dues o tres setmanes, són finançades amb fons Next Generation
FOTO: Daniel Hurtado / L’alcalde de Lleida, acompanyat de la tinenta d’alcalde Begonya Iglesias, en la visita al Turó de la Seu Vella

La Paeria té a punt ja el projecte de renaturalització i creació d’un refugi climàtic a la Seu Vella, incloses dins el projecte URBAN-Nat Lleida, finançat amb fons NextGenerationEU, que incorpora accions com el de passejos ombrats, la creació d’una bassa naturalitzada, l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació de 178 arbres i més de 2.000 plantes.

FOTO: D.H. / Visita al projecte de renaturalització de la Seu Vella

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde Begoña Iglesias ha fet una visita avui als treballs fets des de prop de la Porta del Lleó fins al parc de Sant Cecília. A més, s’està treballant en la creació d’una bassa a sota el Baluard del Rei, per proporcionar un hàbitat a granotes i libèl·lules. 

FOTO: D.H. / S’està treballant en la creació d’una bassa a sota el Baluard del Rei,

L’objectiu, segons l’alcalde, “és avançar en termes de diversitat des del punt de vista paisatgístic, i esperem que avancin de forma adequada”, unes obres que està previst finalitzar en unes dues o tres setmanes.

El projecte

El projecte té com a objectius consolidar i connectar els espais amb arbres com a refugi climàtic urbà i crear zones d’ambients naturals amb matollars de plantes aromàtiques, que serveixin com a refugi de biodiversitat per insectes pol·linitzadors i ocells. A la vegada, s’habilitaran també espais de descans i passeig per a l’ús públic i es millorarà la integració paisatgística del vessant del Canyeret del Turó.

L’obra, que anirà a càrrec de l’empresa Agrotècnica del Segrià, té un àmbit d’actuació de 6,5 hectàrees, tot i que la major part es concentren a la vessant del Turó cap al Canyeret, la zona de la Punta de Diamant, la Porta de Lleó i la Llengua de Serp, a més d’intervencions puntuals al parc de Santa Cecília. El cost és de 216.369,53 euros i té una durada prevista de 4 mesos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Turisme Palafrugell estrena nou marxandatge

Notícia següent

Esplugues reclama “seny” a les famílies que segueixen a l’edifici ‘El Barco’

Notícies relacionades