Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

La Paeria de Lleida, pendent del Ministeri per aprovar el Pla de l’Estació amb un centre comercial de 60.000 m²

Avatar photo
L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, afirma que hi ha dos operadors interessats i acusa ERC de posar en dubte la seva honorabilitat i credibilitat
FOTO: D.H. / L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde Begoña Iglesias i la regidora Pilar Bosch, en la roda de premsa per explicar en quin punt es troba el Pla de l’Estació

La Paeria de Lleida, encapçalada pel paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde Begoña Iglesias, i la regidora de cultura Pilar Bosch, ha anunciat avui que estan pendents de l’informe definitiu per part del Ministeri per a presentar l’aprovació provisional de la modificació del pla general en l’àmbit del pla de l’estació, que preveu la cobertura dels 18.500 metres quadrats i l’opció de generar un centre comercial de 60.000 metres quadrats.

Així ho ha explicat avui l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que ha assegurat que han remès al ministeri de Transports l’informe amb la resposta a les 7 al·legacions que havia presentat a l’aprovació inicial del pla, i que havia quedat ‘desaparegut’ durant un any, d’abril de 2023 a març de 2024.

“El dia 12 d’abril de l’any 2023, amb el govern de Miquel Pueyo, el Ministeri emet un informe sobre la modificació del pla general de l’àmbit de l’estació. Aquest informe no apareix fins al dia 5 de març del 2024 amb el govern Larrosa. Aquest informe arriba de forma extraoficial i sense seguir els canals que s’obliguen a les administracions. Ens arriba a través d’un mail d’una tècnica de la Generalitat de Catalunya”. 

FOTO: D.H. / L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde Begoña Iglesias i la regidora Pilar Bosch, en la roda de premsa per explicar en quin punt es troba el Pla de l’Estació

En aquest punt, el 5 de març d’aquest any, aquest e-mail és desfavorable a la modificació amb 7 condicions que s’han de resoldre. Dos dies després, el 7 de març, el govern municipal contesta directament al ministeri resolent les condicions i reclamant l’informe definitiu. Ara, fa 15 dies, la Paeria de Lleida va rebre l’informe del Ministeri de la direcció general del sector ferrovari on informava de forma favorable els requeriments que plantejava ADIF, que demanava justificar la viabilitat econòmica que ve donada pel seu escenari mínim d’ocupació de la llosa i el seu escenari màxim de plusvàlua al voltant del desenvolupament d’un centre comercial. “Això és 18.500 metres quadrats de cobertura que permeten la ubicació d’un centre comercial de mínim 60.000 metres quadrats, exactament el mateix que es plantejava l’any 2018” ha dit l’alcalde.

El mateix Larrosa ha explicat que aquest mateix matí ha contestat el requeriment que se’ls plantejava per part del Ministeri i per part d’ADIF, una documentació que es va requerir el 23 d’abril de 2023 i s’ha contestat pràcticament més d’un any després. “Hi ha 3 al·legacions presentades que contestarem un cop tinguem ja l’informe definitiu del ministeri. Per tant, una vegada que tinguem l’informe definitiu per part del Ministeri, contestarem les al·legacions i donarem per finalitzat aquest tràmit i procedirem a elevar a la comissió informativa per al seu informe i al ple de l’Ajuntament per poder aprovar provisionalment la modificació del pla general en l’àmbit de l’estació”, ha explicat Larrosa.

L’alcalde he explicat també que han remès a Adif el plec de condicions per a la futura licitació del cobriment de vies i construcció del centre comercial, assenyalant que hi ha dos operadors interessats en aquesta operació que s’han reunit ja amb l’Ajuntament.

D’altra banda, Larrosa ha acusat directament al partit d’Esquerra Republicana de Catalunya de posar en dubte la seva honorabilitat i credibilitat com a alcalde de Lleida, i ha exigit la rectificació i disculpes de la militant d’ERC, Montserrat Trepat.

“Lamento profundament que hi hagi partits polítics, especialment ERC, que hagin posat en dubte la meva honorabilitat i credibilitat com a alcalde de Lleida i els exigeixo que rectifiquin. Perquè a la vista està que aquest govern municipal gestiona, és diligent, és rigorós i atén a tots els procediments. No puc acceptar de cap de les maneres que diguin que jo personalment, o algun membre d’aquest govern, dificulta la tramitació del pla de l’estació. Això ho han dit en diferents mitjans de comunicació. I també va per la senyora Trepat, ciutadana de Lleida. Que rectifiqui, que es disculpi, perquè la ignorància porta segurament a fer aquestes manifestacions”. 

En el seu primer torn de paraula i amb relació a això, Fèlix Larrosa ha tret pit del fet que el partit socialista va ser el primer partit, amb Àngel Ros al capdavant, que l’any 2018 es va aprovar inicialment el pla d’ordenació urbana municipal que s’havia de desenvolupar amb el pla de l’estació. I que, en canvi, partits com ERC o Junts va votar en contra del pla d’ordenació urbana municipal d’aquell any.

L’alcalde de Lleida també ha volgut deixar clar que el projecte d’aquest centre comercial és compatible amb el del parc d’oci i comerç que hi ha plantejat a Torre Salses, un projecte que precisament l’anterior equip de govern no volia perquè considerava que generaria competència al comerç local de la ciutat.

Larrosa no ha volgut fixar dates en quant a la resolució del projecte del Pla de l’estació però si que ha assegurat que han mantingut converses amb 2 operadors interessats en desenvolupar-lo. En aquest sentit, ha lamentat que s’hagi perdut un any i escaig de temps per contestar l’informe i ha remarcat que l’objectiu és que el pla contribueixi a fomentar la permeabilitat amb el barri de Pardinyes i a reduir l’impacte de l’estació de ferrocarril.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen dos homes per robar 80 ovelles d’una finca de Tarragona

Notícia següent

Renfe crea un tren per visitar el Baix Llobregat en família

Notícies relacionades