Ofrena floral a Blas Infante al Pati de la Paeria

És l’únic acte del tradicional programa de les Jornades Culturals que la Casa de Andalucía de Lleida manté

El Pati del Palau de la Paeria ha acollit aquest matí l’ofrena floral a Blas Infante, impulsor del nacionalisme andalús, amb motiu del Dia d’Andalusia, que organitza anualment el centre regional de Lleida.

L’acte, que ha estat presidit per la regidora de Participació de l’Ajuntament de Lleida, Elena Ferre, i pel president de la Casa de Andalucía, Jordi Solana, és l’únic del tradicional programa de Jornades Culturals, que anualment s’organitzen per celebrar aquesta efemèride, a conseqüència de les mesures de seguretat per fer front a la pandèmia.

Durant els parlaments, tant la regidora Elena Ferre com Jordi Solana han fet esment als vincles que agermanen a catalans i andalusos i han tingut paraules de record per les persones que ens han deixat per culpa de la Covid-19.

Les restriccions imposades per la seguretat sanitària, a més de restringir l’assistència, també ha modificat la cloenda, que acostumava a fer-se amb la interpretació de l´himne d’Andalusia per part del públic. Enguany, ha estat una gravació de Miquel Poveda, la que ha posat fi a l’acte, al qual també han assistit les tinents d’alcalde Jordina Freixenet i Anna Campos, els regidors Fèlix Larrosa, Cristina Morón, José María Córdoba, Xavier Palau i Sergio González.