Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Obres per millorar l’accessibilitat a l’escola Sant Josep de Calassanç i al carrer Alfred Perenya

Avatar photo
L’actuació inclou l’ampliació de voreres en aquest sector entre els barris del Clot i Zona Alta i també en un tram del carrer Penedès, a Balàfia, així com un nou tram de 190 metres de carril bici
Obres per millorar l’accessibilitat a l’escola Sant Josep de Calassanç i al carrer Alfred Perenya.

La Paeria inicia avui les obres de millora de l’entorn de l’escola Sant Josep de Calassanç, al barri del Clot, que tenen com a objectiu implantar itineraris segurs per a vianants i la millora de l’accessibilitat, amb un nou tram de carril bici al carrer Alfred Perenya.

Les obres afecten al carrer Alfred Perenya, entre Enric Granados i Alcalde Porqueres i al carrer Comtessa Elvira, entre la sortida de l’escola i Humbert Torres.

Paeria / Les obres que comencen avui afecten al carrer Alfred Perenya, entre Enric Granados i Alcalde Porqueres i al carrer Comtessa Elvira, entre la sortida de l’escola i Humbert Torres

A Alfred Perenya s’amplien les voreres, que passen d’1,35 metres d’amplada a 1,95 m. A més, s’habilitaran 190 metres de carril bici unidireccional (en sentit Rovira Roure) d’un metre d’ample, que donarà continuïtat al tram que s’ha acabat recentment en un altre projecte.

S’eliminarà una filera d’aparcaments per guanyar l’espai necessari. També es renova la xarxa d’aigua potable, s’hi instal·len 10 embornals nous, es planten 7 arbres i es renoven 22 lluminàries.

A Comtessa Elvira es pacificarà el carrer convertint-lo en un espai de plataforma única, de manera que la vorera passarà d’1,4 metres d’ample a 7,9. Igualment, es renova la xarxa d’aigua potable, es planten 5 arbrers i s’instal·len 3 nous punts de llum.

Afectació a la mobilitat per les obres

Mentre duren els treballs, quedarà tallat al trànsit el carrer Alfred Perenya, entre el carrer d’Enric Granados i el carrer d’Humbert Torres, però es mantindrà l’accés per als vianants.

El carrer d’Enric Granados es canviarà de sentit entre Alfred Perenya i Aribau, per donar sortida als vehicles que venen des de Rovira Roure i Sans i Ribes per Alfred Perenya. A més, l’alumnat de l’escola Sant Josep de Calassanç no podrà accedir al centre pel carrer Comtessa Elvira i ho farà pel carrer Pau Claris.

Actuació al carrer Penedès

En una altra fase dins d’aquest mateix projecte, adjudicat a l’empresa MJ Gruas, s’actuarà també al carrer Penedès, eixamplant la vorera dels números senars, entre els carrers La Garrotxa i La Selva.

L’amplada del pas per a vianants passarà de dels 2,05 metres actuals a 3,2 m. Per a guanyar espai es reduirà l’amplada de la calçada, mantenint les places d’estacionament. També s’hi renova un tram de col·lector i la xarxa d’aigua potable, i s’instal·len deu nous punts de llum. Es dona també així continuïtat a l’actuació feta l’any passat en el tram que va des de la plaça de França fins al carrer de la Selva.

El pressupost d’execució del conjunt d’aquestes obres és de 719.534,12 € i el termini d’execució és de 5 mesos.

Aquesta és una de les actuacions del projecte de Transformació sostenible i digital del transport a Lleida, que està inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea.

Dins d’aquest mateix projecte, també s’actuarà als entorns dels centres escolars de Pardinyes, Escola del Treball, Ciutat Jardí i a la Bordeta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una baralla entre indigents acaba amb un ferit greu a l’Aeroport del Prat

Notícia següent

Marató pel clima a 7 escoles de Lleida aquest mes de febrer

Notícies relacionades