Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

Obre la 67a Fira de Sant Miquel de Lleida

Recupera el format presencial i amb bones expectatives dels expositors

Visitants passejant per la 67a Fira de Sant Miquel de Lleida. ACN

La 67a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 36a del saló Eurofuit han obert portes aquest dijous a Lleida, en un dels primers grans certàmens firals que se celebra en format presencial a Catalunya des de l’inici de la pandèmia. Mitjançant càmeres amb intel·ligència artificial, es controla que no se superi l’aforament màxim de 10.000 persones i que puguin produir-se aglomeracions en punts concrets del recinte. Sant Miquel i Eurofruit reuneixen enguany 290 expositors, que es mostren optimistes i celebren que torni a ser una edició presencial, després de la fira virtual del 2020 per la pandèmia. Fins diumenge, s’hi faran una cinquantena d’activitats paral·leles entre jornades, conferències, reunions professionals o demostracions.

La Fira de Sant Miquel de Lleida recupera enguany el format presencial seguint les directrius fixades pel Procicat, després de l’edició virtual celebrada l’any passat amb motiu de la pandèmia. Per fer-ho possible, Fira de Lleida ha implementant-te diferents solucions tecnològiques per tal de garantir la seguretat sanitària tant d’expositors com dels visitants del certamen. En aquest sentit, es controla mitjançant l’ús de càmeres amb intel·ligència artificial l’aforament i els fluxos de persones al recinte, per tal d’evitar possibles aglomeracions i que se superi el màxim de 10.000 persones coincidint a la vegada a la fira. També permeten controlar l’ús de la mascareta entre els assistents i que es guarda la distància física pertinent.

D’altra banda, també s’ha fet una aposta tecnològica per facilitar l’accés al certamen. Així, les entrades es poden adquirir per internet i també es poden gestionar i obtenir virtualment les acreditacions o invitacions. Des de Fira de Lleida recomanen fer-ho d’aquesta manera per evitar cues als accessos del recinte. Tot i això, també es poden comprar entrades o acreditar-se a les taquilles de l’entrada. A la vegada, hi ha diferents punts d’higienització i agents covid. També s’han millorat els sistemes de ventilació del recinte firal, de la mateixa manera que s’han redissenyat els espais per garantir el distanciament social, i s’han instal·lat mampares en tots els punts d’informació i atenció al client.

Els expositors celebren recuperar el format presencial de Sant Miquel

La 67a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 36a del saló Eurofruit han assolit el 100% d’ocupació, amb la presència de 290 expositors (procedents de l’estat espanyol, França, Itàlia i Canadà), que ocupen una superfície de 54.000 m2. Representen a sectors com ara l’agricultura de precisió, maquinària agrícola i industrial, equipaments i serveis per a l’agricultura i ramaderia, productes i aliments de proximitat, reg, drons i automoció, entre altres.

Els diferents sectors celebren que s’hagi tornat al format presencial ja que un dels aspectes que més valoren, diuen, és poder tenir contacte directe amb el públic. De fet, un d’aquests expositors, Miquel Guàrdia, de l’empresa Niubó Maquinària, ha explicat que amb el format virtual es perd la “proximitat amb el client” i assegura que els esdeveniments físics aconsegueixen que hi hagi “molt més caliu amb la gent”. A nivell de negoci, diu que els agricultors han tingut una “bona campanya” i confia que això farà que sigui una fira “bastant positiva”.

En la mateixa línia, Carlos Lago, de l’empresa Roteco de Pontevedra, ha dit que l’any passat van participar a la fira de manera i que aquest any hi han assistit presencialment per tenir contacte amb altres expositors i perquè el públic vegi els seus productes. “Aquest any hem vingut a veure què tal. Ens han parlat molt bé de la fira i estem aquí apostant per aquest mercat”, ha indicat.

Per la seva banda, Alfonso Parra és el representat de Queserías Rosillo, una empresa que fa prop de quaranta anys que assisteix a la fira. En el seu cas, destaca que el format virtual de l’any passat no els va servir i confia que la gent assisteixi a aquesta edició firal.

En el marc del certamen es duran a terme una cinquantena d’activitats paral·leles entre jornades tècniques, conferències, presentacions, reunions professionals i demostracions de drons o de productes alimentaris del territori, entre altres. Una d’aquestes serà la missió comercial inversa virtual del sector agrícola amb distribuïdors i importadors de deu països (Xile, Costa Rica, Etiòpia, Ghana, Kenya, Marroc, Perú, República Dominicana, Sud-àfrica i Turquia). Importadors i distribuïdors d’aquests països mantindran reunions amb les empreses lleidatanes inscrites en aquesta missió, organitzada per Acció i amb la col·laboració de Femac.

Entre les novetats d’aquesta edició de Sant Miquel i Eurofruit, destaquen l’estand 5G instal·lat al pavelló 4 i on es fan activitats i conferències entorn d’aquesta tecnologia i les seves possibles aplicacions al sector agroalimentari. Divendres, es durà a terme el a la Llotja de Lleida el congrés BIT 2022-Fira de Sant Miquel 2021 ‘Cap a una bioeconomia circular a Catalunya’. Un any més els drons també tenen un paper destacat a la fira, així com l’àrea d’automoció, que enguany acull més de 300 vehicles.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sant Andreu de la Barca preveu diverses propostes pel 90 aniversari del sufragi femení

Notícia següent

Claret de Cavallers torna a tenir vida després de 50 anys

Notícies relacionades