L’Orfeó Lleidatà ofereix tallers de musicoteràpia a professionals de l’àmbit sanitari

L'objectiu és afavorir a través de la música el benestar d'un col·lectiu que ha lluitat a primera línia contra la covid

Persones que han participat en la presentació dels tallers de musicoteràpia adreçats a professionals de l’àmbit sanitari, davant de l’Hospital Arnau de Vilanova. ACN

L’Orfeó Lleidatà oferirà aquest dissabte dos tallers de musicoteràpia adreçats a professionals de l’àmbit sanitari, i també les seves famílies, que han estat lluitant en primera línia contra la covid-19 i que ha tingut un desgast “de primer ordre”, ha explicat el director general de la Fundació Orfeó Lleidatà, Xavier Quinquillà. L’objectiu, ha afegit, és posar en valor l’ús de la música per afavorir el benestar de les persones i concretament d’un col·lectiu que “mereix tot el nostre suport i tot el nostre reconeixement”. S’han ofert 50 places, que ja estan plenes i no descarten organitzar-ne més. L’Orfeó Lleidatà fa així un pas més, després de començar la tardor del 2019 oferint aquests tallers als pacients de les UCI i les seves famílies.

Quinquillà ha reconegut estar “molt content” perquè, després de mesos complicadíssims, celebren poder oferir tallers de musicoteràpia als professionals de l’àmbit sanitari, des de metges o infermeres fins a personal de serveis o de neteja. “A tots aquells que han estat lluitant en primera línia contra la covid-19”, puntualitza.

El gerent Territorial ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran i gerent de Gestió de Serveis Sanitaris, Ramon Sentis, també ha coincidit que després de 15 mesos de “molt patiment”, sembla que “tornem a la normalitat tan desitjada que ens fa pensar que el pitjor ja ha passat”. És per això que volen aprofitar per donar continuïtat a una activitat que ja van iniciar fa un any i mig i que ara centren en els professionals que “venen de fer sacrificis immensos que els han repercutit físicament i psicològica”.

En la mateixa línia, el cap de Servei de Medicina Intensiva, Jesús Caballero, ha reconegut que els professionals han d’atendre als pacients de la millor manera possible però que ells també necessiten la cultura, la música o l’acompanyament familiar, per fer una assistència sanitària d’excel·lència. En aquest sentit, recorda que ja van veure com els tallers ajudaven els pacient a millorar el seu estat d’ànim i a tenir més ganes de viure i ara, el protagonista és el professional sanitari, “perquè ho hem donat tot durant aquesta pandèmia i aquests tallers de musicoteràpia ens poden ajudar a superar una mica el que hem patit, físicament i psicològicament”, ha afegit. Caballero també ha destacat que la música és una eina “molt poderosa” per ajudar els pacients a superar la seva situació però recorda que també “cal cuidar el cuidador”.

Els tallers els impartiran els musicoterapeutes Pau Gimeno i Raquel Peremartí. Gimeno ha explicat que per participar-hi no cal tenir cap experiència musical prèvia. “No és un concert sinó una activitat participativa en què posarem sobre la taula tots els recursos que ens ofereix la música i cadascú escollirà el que li vingui de gust fer; si tocar un instrument o cantar”; explica. Peremartí ha afegit que els tallers seran un bon moment on poder expressar les emocions que els treballadors sanitaris arrosseguen aquests últims mesos i un moment també d’agrair-los la feina que fan.

El tallers es faran a l’Orfeó Lleidatà aquest dissabte, a les 10h i a les 12h. Cadascun durarà entre una hora i una hora i mitja, comptarà amb uns 25 participants (una cinquantena en total), i ja s’han omplert les places disponibles. La iniciativa de la Fundació Orfeó Lleidatà compta amb la col·laboració de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida dins el seu programa d’humanització.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cadaqués demana ajuda per combatre la presència de senglars al centre del municipi

Notícia següent

Detenen un home a Sort per anar ensenyant el penis a nenes pel carrer

Notícies relacionades