LleidAntic, LleidaRetro i la Trobada del Disc tornen a Fira de Lleida

Després d'un any de parèntesi per la pandèmia, se celebren dissabte i diumenge vinents amb un total de 27 expositors i 3.500 m² de superfície d'exposició

El pavelló 3 de Fira de Lleida acollirà aquest cap de setmana un triple esdeveniment firal, amb la celebració conjunta del Saló d’antiquaris i brocanters LleidAntic, l’exposició de vehicles antics i clàssics LleidaRetro i la Trobada del Disc.

El paer en cap i president de la fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest matí la presentació d’aquests esdeveniments i ha destacat que la celebració d’aquesta triple cita després del parèntesi obligat l’any passat amb motiu de la pandèmia, és una mostra de la consolidació “del retorn a la normalitat en l’activitat firal”, com ja es va veure a Sant Miquel i Municipalia. “La celebració de la fira és també una mostra de la vitalitat del sector dels antiquaris i brocanters”, ha assegurat Pueyo, qui ha destacat també l’èxit de celebrar conjuntament aquestes tres fires, ja que tenen públics complementaris i atreuen públic de tota la demarcació de Lleida, de la resta de Catalunya i de l’Aragó.

Els tres esdeveniments sumen una superfície bruta d’exposició de 3.500 metres quadrats i comptaran amb 27 expositors, els mateixos que en l’última edició del 2019.

Durant la presentació d’avui, Carles Gibert, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha destacat els “bons resultats” que estan oferint les recuperades fires presencials i ha valorat positivament una fira com LleidAntic que promou la reutilització dels objectes.

Per últim, Antoni Pomés, president del Club de Vehicles Històrics de Lleida, ha afirmat que, malgrat que la pandèmia ha deixat aturats molts vehicles, LleidaRetro podrà comptar amb una seixantena de cotxes històrics i ha destacat, per exemple, la col·lecció de Peugeot i dos Renaults 4L que participaran en un ral·li africà que s’hi podran veure, entre altres. L’acte de presentació també ha comptat amb la participació del director dels serveis territorials d’Empresa i Treball, Vidal Vidal, i d’Estanislau Grau, com a representant de la Cambra de Comerç de Lleida.

Una fira per a tots els públics

LleidAntic és una fira adreçada tant al col·leccionista com a la ciutadania en general, amb preus per a totes les butxaques, i compta amb un públic consolidat i especialitzat, que hi troba un espai ideal per a contemplar una àmplia mostra d’objectes antics i curiosos, que es poden adquirir com a elements decoratius i com a inversió de futur.

Els sectors que conformen la fira són els de la ceràmica, cristall i escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles, numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, marfil, discos, vehicles clàssics i antics, clubs i associacions, restauració de motos i restauració de mobles, entre altres.

La trobada firal comptarà també amb activitats paral·leles com l’exposició d’obres d’art, cotxes clàssics i antics, restauració de motos clàssiques o la trobada del Club Vespa Lleida.

Les tres fires podran visitar-se dissabte i diumenge vinents en horari de 10.30 a 14.00 h i de 16.00 a 20.30h, mentre que la inauguració serà dissabte a les 11.00 h.