Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

Lleida suspèn la mostra ‘Ciència al Carrer’

Els organitzadors proposen als joves gravar vídeos d'experiments científics amb material casolà per compartir en xarxa

La 14a mostra de ciència divulgativa ‘Ciència al Carrer’, que estava programada per a aquest dissabte 23 de maig, no es podrà celebrar com sempre a causa de la crisi sanitària causada per la covid-19. Per aquest motiu, els seus organitzadors; l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, CaixaForum Lleida, la Universitat de Lleida (UdL) i el Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació, des d’on es coordina la mostra, han engegat l’activitat #cienciadesdescasa. Així, es proposa als joves que enregistrin vídeos d’experimentació científica amb material casolà per compartir en xarxa a través de l’enllaç www.sesegria.cat.

Els organitzadors volen mantenir així la línia “d’engrescament” en la investigació i no deixar orfe un dels aparadors més destacats d’aquest sector entre els joves a Lleida. I més, asseguren, tenint en compte que alguns dels que van participar en les primeres edicions de ‘Ciència al Carrer’ són ara científics consumats de disciplines molt diverses.

Fomentar el gust per la ciència des d’edats primerenques és un objectiu que reverteix a mig termini en una societat millor a tots els efectes, defensen. En aquest marc, ja fa catorze anys que es va iniciar a Lleida una activitat pensada per a la ciutadania en general i per al públic més jove en particular.

‘Ciència al Carrer’, l’any que ve

La mostra de ciència divulgativa ‘Ciència al Carrer’ té un format dinàmic i els experiments es traslladen al carrer. S’hi concentra molta gent i és per això que els organitzadors han decidit suspendre aquesta edició i esperar l’any que ve per precaució.

A les parades es poden veure des de nens de tres anys que mostren les transformacions de la farina amb aigua per convertir-se en pa fins o infants que expliquen experiències d’aula que fan més entenedor el funcionament d’un submarí fins a joves que han dissenyat un mecanisme elevador amb mínima despesa energètica o que han portat un trosset de la vida del riu als carrers de Lleida.

El valor afegit d’aquesta mostra és que són els mateixos joves els que ensenyen i expliquen el com i el què de les experiències que mostren. A més, empreses, divulgadors i institucions, locals o arribats d’arreu de la geografia catalana i de la resta de l’estat espanyol i Andorra, fan de Lleida, la capital de la ciència per un dia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els vuit camps de golfs gironins reobren després de dos mesos tancats

Notícia següent

L’Ajuntament de Cambrils enderroca un edifici de l’Avinguda Diputació per millorar la seguretat

Notícies relacionades