Lleida recupera el Mercat de la rambla Ferran

Se celebrarà el primer diumenge de mes tot i que alguns paradistes plategen a la Paeria una freqüència superior

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat d'altres regidors durant una visita a una de les parades del mercat de la rambla Ferran. CEDIDA

El nou Mercat de la rambla Ferran de Lleida s’ha estrenat aquest diumenge després d’haver estat inactiu durant la pandèmia. La principal novetat és l’ampliació del número de parades, que arriba a la trentena, i la diversificació dels productes que s’hi poden trobar. A banda de les clàssiques parades vinculades al col·leccionisme (segells, xapes, monedes i discos) i les antiguitats (peces antigues d’utensilis de la llar o professionals), el nou mercat incorpora noves parades amb peces d’art, artesania, cosmètica i higiene personal artesanal i reaprofitament, com una parada de producte realitzats amb vinil. El mercat es farà el primer diumenge de mes tot i que alguns paradistes ja han plantejat a la Paeria augmentar-ne la freqüència.

En el nou mercat també hi ha espai perquè les entitats puguin fer difusió de les seves activitats. En aquesta primera jornada hi han participat el Cercle de Belles Arts i els Amics de l’Associació del Castell de Templers i l’Associació Bronca per l’autoedició i l’autogestió cultural.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de les tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Sandra Castro, i dels regidors Marta Gispert i Ignasi Amor ha recorregut les parades del mar i ha conversat amb els paradistes. Pueyo ha valorat molt positivament la represa del Mercat de la Rambla de Ferran i ha explicat que estudiaran la petició dels paradistes d’augmentar-ne la periodicitat. ” Avui és un dia d’esperança, les persones amb qui hem parlat estan contentes i ens demanen que ens plantegem una freqüència superior al mercat mensual. Ho analitzarem i segurament introduirem tots els elements de dinamització que puguem”, ha explicat el paer en cap.

Coincidint amb la primera edició, un DJ ha amenitzat l’espai i s’hi ha instal·lat una zona de venda de cervesa artesana, amb taules i cadires.