Lleida rebrà 1,2 MEUR per compensar la reducció d’ingressos del transport públic

Els ajuntaments de Balaguer i Tàrrega percebran 11.464 i 4.041 euros, respectivament

L’Ajuntament de Lleida rebrà un ajut de 1.209.029,20 euros per compensar la reducció d’ingressos del transport públic per les restriccions de mobilitat decretades per la covid-19 l’any 2020. La Paeria de Balaguer rebrà 11.464,40 euros, mentre que l’Ajuntament de Tàrrega en percebrà 4.041,45.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts destinar ajuts per valor de 433,9 milions d’euros dels quals es beneficiaran 273 entitats locals de l’Estat que presten serveis de transport públic de la seva titularitat, sigui quin sigui el model de gestió, i hagin registrat una caiguda d’ingressos per la crisi provocada per la pandèmia. A la demarcació de Lleida, els tres consistoris que se’n beneficiaran són els de Lleida, Balaguer i Tàrrega.

L’objectiu d’aquesta subvenció és compensar la disminució d’ingressos soferta pels serveis de transport dels ens locals com a conseqüència de la restricció de moviments que va comportar la covid-19 durant el 2020. Durant l’any passat, es va registrat una forta reducció de la demanda del servei de transport públic però tot i això les entitats locals van haver de continuar prestant aquest servei en els mateixos termes que abans de la pandèmia.

Com a norma general, els ens locals beneficiaris rebran l’equivalent al 40% dels ingressos que van tenir el 2019 en els respectius sistemes públics de transport per tarifes o preus públics, perquè l’Estat xifra en aquesta proporció l’impacte de la pandèmia.