Lleida presenta un guia turística adaptada a les persones sordes

S'edita en català i en llengua de signes i permet fer un recorregut pels principals llocs d'interès de la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Lleida ha presentat aquest dimarts la primera guia turística de la ciutat adaptada per a les persones sordes. Sota el títol ‘Lleida, a les mans’, s’ha editat en català i en llengua de signes i permet fer un recorregut pels principals llocs d’interès històric i cultural de la capital del Segrià a través d’explicacions en llengua de signes que es poden descarregar des de codis QR. La guia l’han impulsat conjuntament la Llar de Persones Sordes de Lleida i l’Associació d’Artistes Sords Units (ASU) i esdevé una realitat després de dos anys de treball. S’ha creat a partir del model de la guia turística de Turisme de Lleida i comptarà amb una primera edició d’uns 500 exemplars.

La guia permetrà que els elements culturals i patrimonials de la ciutat siguin més accessibles per a persones amb sordesa, a través d’explicacions en llengua de signes que es poden descarregar des de codis QR que es troben en el redactat de la publicació. La guia turística inclou informació sobre dotze elements turístics de la ciutat i també informa sobre entitats i personatges relacionats amb les persones amb discapacitat auditiva.

L’obra ha estat realitzada a partir del model de la guia turística de Turisme de Lleida i comptarà amb una primera edició d’uns 500 exemplars que es podran trobar a l’oficina d’informació de Turisme de Lleida del carrer Major.

La millora de l’accessibilitat als recursos turístics de la ciutat és una de les línies estratègiques que treballa Turisme de Lleida, l’ens de promoció turística de la Paeria, amb l’objectiu que la capital del Segrià sigui una destinació turística sostenible i segura.