Lleida converteix en zona de vianants setze carrers aquest cap de setmana en diferents horaris

Ajusta els talls d'acord al funcionament que es va registrant de la iniciativa i a les converses amb entitats afectades

L’Ajuntament de Lleida convertirà en zona de vianants setze carrers de la ciutat durant el pròxim cap de setmana en diferents horaris, seguint així amb la mesura implementada les darreres setmanes. Els talls es faran efectius el dissabte i el diumenge i s’agrupen en quatre franges horàries per tal d’adequar-se al funcionament que la Regidoria de Mobilitat de la Paeria va registrant cada cap de setmana, així com a les consideracions que fan arribar les entitats afectades.

La conversió dels carrers en zones de vianants incorpora aquest cap de setmana talls de carrers només el diumenge, de les 10 a les 22 hores, en trams de tres vies de la ciutat, a les avingudes de Madrid, Blondel i Joana Raspall.

La Paeria continua avançant en el disseny del mapa de la ciutat amb la conversió de carrers el cap de setmana en zones per a ús de la ciutadania que es mou a peu, en bicicleta o en vehicles de mobilitat personal.

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha manifestat que, atenent a la nova situació sanitària que està patint la ciutat de Lleida i la comarca del Segrià, l’objectiu d’aquests talls segueix sent el mateix i és donar espai suficient a les persones per mantenir les distàncies de seguretat entre elles. Castro ha recordat que és obligatori l’ús de la mascareta, així com evitar les aglomeracions i que els grups no superin les 10 persones. Ha afegit que és necessària la coresponsabilitat de tots els lleidatans per sortir d’aquesta crisi amb la major celeritat i seguretat possible.

A més, amb la conversió en zona de vianants d’aquests carrers es pretén aconseguir una major pacificació del trànsit i conscienciació ciutadana sobre una mobilitat més sostenible. La mesura també busca reduir l’ús del vehicle privat i promoure el passeig i les activitats de carrer, segons ha indicat Castro.

Aquest dissabte 11 i diumenge 12 de juliol es manté el plantejament de l’anterior cap de setmana, a excepció del carrer Antoni Solé, que no es tallarà, i afegint el carrer Hostal de la Bordeta, entre el carrer Ignasi Bastús i l’avinguda de Flix. A més, s’incorpora un quart grup, amb talls només els diumenges, entre les 10 hores i les 22 h.

D’aquesta manera, quedarà prohibida la circulació de vehicles entre les 12 i les 22 hores de dissabte i entre les 10 i les 22 hores de diumenge al carrer Jaume II, entre l’avinguda de l’Estudi General fins a Pere de Cabrera; l’avinguda de Francesc Macià, en la connexió de l’avinguda del Segre; l’avinguda del Segre fins la rotonda de Lluís Roca -sota el pont de Princep de Viana; el carrer Mossèn Reig, des de l’Alcalde Porqueres fins a Paer Casanoves; el carrer Pi i Margall, des de Prat de la Riba fins al Carrer Alfred Perenya; el passatge de la Premsa, i el carrer Hostal de la Bordeta, entre el carrer Ignasi Bastús i l’avinguda de Flix.

En un segon grup hi ha els carrers que es tallaran de les 12 hores del dissabte a les 00 h del dilluns. Es tracta del carrer de Sant Martí ,des de Prat de la Riba a Bonaire -no es tallarà de Bonaire a Camp de Mart-; el carrer Teuleries; l’avinguda de Sant Pere, a l’alçada de la plaça Sant Pere fins al carrer Santa Coloma, i l’avinguda Doctora Castells, des de Riu Ebre fins a l’avinguda de l’Estudi General.

Per altra banda, es prohibeix la circulació l’avinguda entre les 21 hores de dissabte a la mitjanit de dilluns a Rovira Roure, des de la rotonda de Ricard Viñes i passeig de Ronda, i també a l’avinguda de Doctor Fleming, entre Magí Morera i Passeig de Ronda.

Finalment, es tallaran de les 10 a les 22 hores de diumenge l’avinguda de Joana Raspall, entre República del Paraguai i la plaça d’Espanya; l’avinguda de Madrid, des de plaça d’Espanya a l’avinguda de Blondel, i l’avinguda de Blondel des de l’avinguda de Madrid al Pont Vell.