La representació teatral “Seguretat a escena” ha inaugurat aquest matí la seva quarta edició en una obra representada pel grup de gent gran de l’Aula Municipal de Teatre, amb col·laboració de l’Ajuntament de Lleida conjuntament amb Mossos d’Esquadra, i que té com a objectiu aconsellar i prevenir sobre delictes habituals que poden patir les persones grans.
Abans de la inauguració de l’obra, el sergent dels Mossos d’Esquadra, Pere Ramon Pujol, ha explicat les diferents representacions amb un total de 9 càpsules, on enguany hi haurà 4 o 5 innovacions teatrals respecte a edicions anteriors.
“El Ramon i el grup teatral representaran les diferents maneres d’estafar a la gent gran, ja que cada vegada es veu més incidència a través de les xarxes socials, i cal fer pedagogia també en el fet que han de saber que és important denunciar perquè a vegades no ho fan per vergonya o quan ho fan és perquè l’estafa és d’una quantitat molt alta”, ha explicat el sergent.
Avui ha sigut el torn de l’obra inaugural, tot i que també hi haurà una doble sessió el 21 de març, al matí a les 11.30 hores, i a la tarda a les 18.00 hores, amb l’entrada gratuïta.
L’any passat va haver-hi una assistència d’unes 900 persones, mentre que enguany calculen que s’arribarà a les 700 o 800 persones que passin pel Teatre de l’Escorxador.
La regidora de Persones Grans, Salut i Consum, Anna Miranda, ha assistit a la primera representació i ha posat de relleu que “aquesta activitat pren el teatre com a eina educativa i de prevenció, des d’un vessant humorístic. El fet que la representin persones de la mateixa edat permet identificar-se més en les situacions recreades”.
Entre les innovacions d’enguany, hi haurà diversos casos que han sortit a nivell mediàtic, com és el tema del ‘fals soldat’. És a dir, a través d’una representació teatral es veurà com es genera una relació a través d’internet amb una persona gran i la seva facilitat en agafar confiança amb la persona estafadora.
Pel que fa a la resta de novetats, també hi haurà la de ‘la taca’, una estafa a persones grans a través dels caixers automàtics dels bancs; la de ‘les mimoses’, que consisteix a donar abraçades a la gent gran per robar-los objectes personals, ‘la de la falsa trucada del banc’, que són estafes a persones grans a través de telèfons mòbils, o ‘la del bar’, que consisteix a estafar a la gent gran als bars.
L’entrada, que és gratuïta, es pot recollir en els diferents Centres Sèniors, en la Comissaria dels Mossos i en les oficines municipals del carrer Tallada 34.