Diumenge, 14 de juliol de 2024
És notícia

Lleida aprovarà el Pacte Local contra les Violències Masclistes al pròxim ple

Avatar photo
La Regidora de Bon Govern, Carme Valls, ha explicat que les entitats rebran una carta per poder adherir-se al pacte, on només Vox ha rebutjat apuntar-se
Pacte Local contra les Violències Masclistes Lleida
FOTO: D.H. / L’Ajuntament de Lleida aprovarà el Pacte Local contra les Violències Masclistes la setmana vinent

L’Ajuntament de Lleida aprovarà en el pròxim ple d’aquest mes, el pròxim 28 de juny, el Pacte Local contra les Violències Masclistes a la ciutat.

Així ho ha explicat avui la tinenta d’alcalde i Regidora de Bon Govern, Carme Valls, que ha estat acompanyada del paer en cap, Fèlix Larrosa, i de la capitana del Lleida Handbol Club, Marina Graell, així com altres regidores de la Paeria de Lleida i dones de diferents organismes, així com la comissionada de l’alcaldia per a les Polítiques Feministes, Verònica Martínez.

Pacte Local contra les Violències Masclistes Lleida
FOTO: D.H. / La Regidora de Bon Govern, Carme Valls, acompanyada de l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, la capitana del Lleida HC, Marina Graell, i altres membres de diferents entitats

“Avui em sento superorgullosa de presentar aquest pacte amb el compromís de la resta de partits polítics i que aprovarem en el pròxim ple”, ha arrencat dient Carme Valls. Cal destacar que més tard la tinenta d’alcalde ha aclarit que l’únic partit que no s’adherirà a aquest pacte és el grup municipal de Vox.

Un pacte que sorgeix davant la situació de desigualtats que pateixen les dones i on contínuament es vulneren els seus drets en diferents àmbits i espais de la societat, com en esdeveniments culturals, esportius, en l’àmbit de la parella o l’exparella, en la joventut, etc…

“És una lacra de la nostra societat i que desgraciadament ens acompanya cada dia. Aquest any portem 42 dones mortes per violència masclista”, ha afirmat Valls.

El govern socialista ha engegat diverses iniciatives des que ocupen el càrrec, on Carme Valls la ciutat en clau de dona amb diversos itineraris com els busos nocturns o els Punts Lila-Rainbow, per exemple, que han estat acompanyant les festes de Cap d’Any, carnaval, les festes majors o l’Aplec del Caragol. Valls també ha destacat la campanya i el lema de la campanya dels “1.000 ulls” que pretén tenir una mirada de control sobre els agressors.

La Regidora de Bon Govern ha explicat que en els propers dies totes les entitats rebran una carta explicativa on es convidarà a sumar-se a aquesta iniciativa, i també a totes les persones que vulguin adherir-se al pacte de manera individual.

A més, Carme Valls ha explicat que aquest Pacte Local contra les Violències Masclistes es focalitza també en el món de l’esport, on ha estat el torn de la capitana del Lleida Handbol Club, Marina Graell, que ha fet un emotiu discurs.

“S’ha acabat. Són paraules que va dir Alèxia Putellas el passat mes d’agost. I així començava una revolució pública contra les violències masclistes. Aquest lema ho comparteixo aquí perquè volem que a Lleida també s’acabin les violències masclistes, perquè aquestes són presents en el nostre dia a dia, i per això que des de dins del meu club ens adherim a aquest Pacte Local contra les Violències Masclistes, perquè és un tema que ens toca a tots i a totes; i posar aquest granet de sorra per un futur feminista i lliure de violències masclistes”, ha recitat la capitana del Lleida HC, Marina Graell.

Per la seva part, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha agraït a tot el públic present, així com les regidores i a la Marina i ha afirmat estar preocupat amb els joves que neguen l’existència d’actituds masclistes.

Pacte Local contra les Violències Masclistes Lleida
FOTO: D.H. / L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat el Pacte Local contra les Violències Masclistes

“Estic molt espantant quan llegeixo i miro enquestes, especialment de gent jove, on cada vegada més neguen l’existència de masclistes o neguen l’existència d’actituds que no s’haurien d’acceptar per part de la nostra societat. Per això implementem aquest pacte com a eina de sensibilització envers aquesta xacra i per combatre-la. Per això, animo a tothom a sumar-se a aquest pacte”, ha dit el paer en cap.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three × 3 =

Notícia anterior

Arriba un contacontes a la fresca per dur les famílies a diferents barris de Solsona

Notícia següent
puigcerda cultura

Puigcerdà presenta la programació cultural de l’estiu

Notícies relacionades