Lleida aprova el pla d’urbanització de Torre Salses

Restarà pendent la reparcel·lació i el desenvolupament del vial d'accés perquè el complex pugui tirar endavant

La Junta de govern local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest dimecres el projecte d’urbanització de millora viària del sector SUR 42-Torre Salses, on les firmes Eurofund i Frey projecten ubicar una àrea comercial i d’oci d’uns 55.000 metres quadrats. Des del govern municipal, han assenyat que l’aprovació del projecte d’urbanització respon al conveni el conveni signat entre la Paeria i Eurofund a finals del mandat passat. Tot i això, perquè el projecte comercial i d’oci de Torre Salses pugui tirar endavant requerirà encara de la tramitació de la reparcel·lació del terreny i els convenis de cessions anticipades per a la construcció del vial Víctor Torres i el Pla Especial del vial Francesc Bordalba i Montardit.
El govern de la Paeria remarca, però, que el desplegament d’aquest conveni “no és suficient per al desenvolupament del projecte” promogut per Eurofund i Frey. En aquest sentit, es referma en la voluntat de no modificar el conveni aprovat pel Ple, d’acord amb el pacte de govern subscrit entre ERC, JxCat i el Comú, el qual aposta per un model comercial centrat en les petites i mitjanes empreses integrades a la ciutat.

Aprovació inicial del pla per ubicar un càmping a les Basses

En la Junta de govern local de l’Ajuntament de Lleida d’aquest dimecres també ha prosperat la proposta d’aprovació inicial del Pla especial urbanístic del Parc Territorial Alcalde Pons–les Basses per a l’ordenació del parc i la implantació d’un càmping, promogut pel consistori.

El Pla especial urbanístic de les Basses permetrà, mitjançant la modificació dels usos d’aquest espai, promoure un càmping que ocuparà 6,5 ha de les 21 ha totals que té el parc. El pla impulsa l’ordenació del parc de les Basses en el seu conjunt i fa possible iniciar un treball transversal de diferents regidories de la Paeria per definir les activitats que poden tenir lloc en la zona no delimitada pel càmping.

El planejament aprovat estableix 323 unitats d’acampada en la zona destinada específicament a càmping, que suposa un terç de la superfície total del pla. Segons fonts municipals, la tramitació d’aquest pla es preveu que tingui una durada de sis mesos, període en el qual la Paeria continuarà treballant per definir el model de gestió que s’aplicarà per al funcionament del pàrquing una vegada aprovat definitivament el pla especial per la comissió d’Urbanisme de la Generalitat.

L’Ajuntament de Lleida emprendrà, d’acord amb les possibilitats pressupostàries, diferents reformes i millores entre les que ja es preveu l’enderrocament de les barbacoes –que es troben en l’àrea que ocuparà el futur càmping- o les instal·lacions d’aigua potable, que es realitzaran amb l’operador vinculat a l’àmbit del nou càmping.

Licitació del Servei Integral d’acollida a les persones temporeres

Altrament, la Junta de govern local ha aprovat la licitació del servei d’acollida social i atenció a persones temporeres per aquesta campanya de la fruita, que tindrà un import màxim de 215.332,50 euros. També ha autoritat la licitació del servei de reparació dels camins dels horta, en què s’utilitzarà àrid reciclat de construcció. El contracte compren el període de l’1 de maig del 2021 al 15 d’ abril del 2022 i surt a licitació per un import màxim de 146.934 euros.