La Comissió Informativa d'Acció i Innovació Social té lloc el segon dimecres de mes.
L’Ajuntament de Lleida implantarà un nou model en la contractació del servei bàsic d’allotjament de persones en situació de vulnerabilitat i preveu ampliar a un any, prorrogable dos anys més, la licitació del servei. El nou plantejament s’ha dissenyat de manera que l’equip de professionals pugui treballar amb continuïtat durant tot l’any i fer una millor planificació i atenció el servei d’acollida estacional i d’emergències. Això inclou donar resposta a les necessitats estacionals amb la integració dels dispositius d’estiu i hivern, així com les urgències habitacionals sobrevingudes a la ciutat, alhora que s’aporta estabilitat i seguiment a l’equip de treball. Es podrà reforçar la intervenció amb persones sense llar al carrer, amb la possibilitat d’atendre les necessitats que es donin des de l’experiència i l’expertesa. Amb la durada d’un any, es podran millorar les competències i les interaccions de les persones de l’equip amb les persones usuàries per assolir els objectius del projecte.
El tinent d’alcalde i regidor d’Acció i Innovació Social, Carlos Enjuanes, ha explicat a la Comissió Informativa de l’àrea que aquest plantejament s’alinea amb model d’Inclusió Social que s’està implantant, que pretén disminuir al màxim el sensellarisme i millorar l’atenció que es presta a col·lectius vulnerables amb necessitats habitacionals.
La proposta del servei s’ha pressupostat en prop d’un milió d’euros. En concret, en 974.380,1 euros per al contracte que aniria del 15 d’octubre del 2025 al 14 d’octubre del 2026. Inclourà l’allotjament nocturn, dels dispositius d’estiu i d’hivern, amb característiques específiques pròpies, i la prestació del servei d’àpats quan sigui necessari. Fora de les situacions estacionals (abril, maig, setembre i octubre), l’equip professional donarà suport a altres projectes de la Paeria vinculats a les urgències d’allotjament. Se seguirà realitzant un treball comunitari de bon veïnatge i d’adaptació de l’equipament a l’entorn social immediat, i també es contempla el servei de seguretat.
En el marc del model d’Inclusió Social, s’estableix poder garantir la continuïtat i la millora del servei del Menjador Social municipal. Aquest avenç s’executa amb un nou contracte que reestructura el servei per optimitzar recursos i ampliar la capacitat d’atenció a persones en situació de vulnerabilitat. El servei es prestarà en un únic espai situat al carrer de la Tallada, amb capacitat per noranta places, ampliables fins a cent-deu si la demanda ho requereix. Així, l’actual menjador de Panera deixarà de funcionar com a menjador social.
La Paeria ha adjudicat la gestió del servei, mitjançant un procediment negociat sense publicitat, d’acord amb l’Informe Previ Justificatiu, a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) El Menjador, formada per la Fundació Jericó i la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, dues entitats amb una àmplia experiència en l’atenció social i l’alimentació de col·lectius vulnerables i que actualment ja ofereixen el servei. El nou contracte, d’un any de durada i prorrogable fins a dos anys més, té un pressupost màxim de licitació de 374.220,84 € (IVA exempt).
Els objectius que s’hi defineixen passen per una millor gestió dels aliments i un ús més eficient de les instal·lacions, lluitar contra el malbaratament alimentari i facilitar la coordinació i l’atenció integral a les persones usuàries, per la proximitat als serveis d’acollida.
Amb aquesta reestructuració, tant del servei bàsic d’allotjament com del menjador social, Lleida reforça el seu compromís amb l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat, millorant la qualitat del servei i garantint un accés digne a un allotjament i una alimentació adequada. Aquesta iniciativa s’emmarca dins les polítiques municipals d’inclusió i suport a les persones amb necessitats socials, assegurant que tothom pugui disposar de recursos bàsics essencials com són l’habitatge i el menjar.
La Comissió Informativa d’Acció i Innovació Social ha donat compte també del servei d’assessorament psicopedagògic de les escoles bressol municipals. La Paeria va ser un dels primers ajuntaments que va incorporar aquest servei a les EBM, i ara es licitarà un nou contracte que preveu l’ampliació del servei per fer la gestió de l’equip d’assessorament psicopedagògic i la intervenció en la diversitat.
També han passat diverses justificacions de subvencions de les àrees de la comissió i s’han explicat les bases de la convocatòria d’ajudes per a entitats de cooperació que defensin els drets humans, especialment el de les dones.
Aquest mes d'abril ha tingut 46 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques després de gairebé 40 anys de dictadura.…
Un tren aturat a l'estació de Sant Vicenç de Calders, al Vendrell (Baix Penedès), provoca alteracions del servei des de…
La jove cambrilenca Laura Tarsà presentarà el documental “Ran de mar tenia una casa” el proper divendres 25 d’abril a…
Com cada any, els dies previs al Diumenge de Rams, Vilafranca acollirà el tradicional Mercat de Palmes i Palmons als…
Ca n'Amat-Museu de Viladecans acollirà des de demà dijous, dia 3, i fins al 30 d'abril l'exposició “Segur que tomba.…
L'Ajuntament de l’Ampolla ha iniciat la instal·lació de nova cartelleria a totes les illes de contenidors municipals, tant soterrades com…
Esta web utiliza cookies.