L’IMO i el SOC estudien com reduir l’impacte de la Covid-19 en les polítiques actives d’ocupació

Reunió telemàtica entre el Servei d’Ocupació de Catalunya i l’Institut Municipal d’Ocupació per fer una proposta amb mesures per sortir de la crisi

La 5a tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, s’ha reunit virtualment amb el cap dels Serveis Territorials d’Ocupació a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Joan Santacana, per estudiar quines mesures es podrien aplicar per reduir l’impacte que la Covid-19 està tenint en les polítiques actives d’ocupació. La reunió ha comptat amb la responsable de programes de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO), Marina Guivernau.

La reunió ha servit per conèixer de primera mà com afectarà l’actual situació d’emergència sanitària a la implementació d’aquestes polítiques ocupacionals que subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que l’Ajuntament de Lleida gestiona a través de l’IMO. La regidora d’Ocupació ha manifestat la seva preocupació sobre les retallades en aquest àmbit que ha anunciat recentment el Govern espanyol. Igualment, el cap dels SSTT d’Ocupació ha comentat que caldrà fer una proposta dirigida al territori basada en potenciar mesures per sortir de la crisi. Santacana ha afirmat que el SOC espera traslladar en breu les instruccions concretes per a cadascun del programes que gestiona l’IMO i que s’han interromput a causa de l’estat d’alarma provocat la COVID-19.

Respecte a la campanya de la fruita, Santacana ha fet esment dels decrets publicats respecte a les persones que podran treballar al camp en la temporada que és a punt de començar. Així mateix, ha manifestat que cal estar pendents de les informacions que es continuaran publicant.