L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida restringeix l’entrada d’acompanyants

Es vol preservar el risc de contagi i la salut tant dels pacients ingressats com dels professionals

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha actualitzat el protocol d’entrada d’acompanyats al centre i n’ha restringit l’accés a excepció de determinats casos, davant l’empitjorament de la situació epidemiològica, que està comportant l’augment dels contagis comunitaris de covid-19. L’objectiu d’aquesta mesura és minimitzar el risc de contagi i preservar la salut tant dels pacients ingressats com dels professionals. Es permet un únic acompanyant als serveis d’oncologia mèdica, oncologia radioteràpia, hospital de dia oncològic, diagnòstic ràpid, oftalmologia, pneumologia i digestiu. A la resta de serveis només es permet en cas de pacients dependents, d’edat avançada o portadors de la targeta ‘Cuida’m’ i persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a l’hospitalització, es permet un únic acompanyant en els supòsit de pacients dependents, portadors de la targeta ‘Cuida’m’, pacients pediàtrics, pacients obstètriques i segons el criteri assistencial. En situacions de final de vida, es permet l’entrada dels familiars, sempre amb autorització i comunicació prèvia a través del taulell d’Informació.

Respecte a les Urgències, es permet un únic acompanyat a la sala d’espera d’Urgències. En cas de superar l’aforament permès, els acompanyants hauran d’esperar a l’exterior o als mòduls de suport habilitats per a aquesta finalitat.