L’estació de trens de Lleida podria tenir un gran centre comercial i d’oci

Smarthabent presenta el projecte a la Paeria amb el qual pretén desenvolupar aquesta zona de la capital del Segrià

Recreació virtual del centre comercial projectat a l'estació de trens de Lleida. CEDIDA

La consultora Smarthabent ha presentat a l’Ajuntament de Lleida el projecte per construir un centre comercial de 55.000 metres quadrats de superfície bruta arrendable integrat a l’estació de trens de Lleida. Aquesta iniciativa privada pretén desenvolupar urbanísticament el Pla de l’Estació delimitat pel Pla General d’Ordenació Urbana de Lleida, mitjançant una concessió de la gestió urbanística integrada, que permeti la construcció del centre comercial. El complex, en què l’oci i la restauració tindran un pes específic important, vol esdevenir un nou pol d’atracció de Lleida i la seva àrea d’influència. A més, implicarà cobrir les vies del tren amb la qual cosa es milloraran les connexions de Pardinyes i Balàfia amb el centre de la ciutat.

Smarthabent ha presentat aquest dilluns a la Paeria aquesta iniciativa privada per al desenvolupament de la zona de l’estació de trens de Lleida. Segons aquest promotor, es faria un aprofitament de sòl existent i es generaria una nova superfície per obtenir un espai de més 60.000 metres quadrats d’acord amb la viabilitat urbanística. Aquest espai ha de permetre generar els ingressos necessaris amb la seva explotació per part del sector terciari per tal de rendibilitzar la inversió privada necessària per a l’execució de les obres d’urbanització i la construcció de tot el complex.

Per tirar endavant el projecte, Smarthabent ha acordat una aliança estratègica amb la Societat de Centres Comercials d’Espanya (SCCE). Conjuntament, plantegen un centre comercial gran, de 55.000 metres quadrats de superfície bruta arrendable. Estarà integrat a la zona de l’estació de trens, i l’entrada principal serà la façana de l’actual estació amb un gran hall d’accés. La construcció del complex implicarà la cobertura de les vies del tren, que ara acaba a Comtes d’Urgell, amb la qual cosa es millorà la connexió dels barris de Pardinyes i Balàfia amb el centre de la ciutat.

L’empresa promotora lleidatana destaca que serà el primer centre comercial de la capital del Segrià i “omplirà un buit de mercat a Lleida”. El projecte es fonament en tres eixos: comercial, restauració oci. Aquest darrer àmbit “juga un paper molt important, amb espais innovadors on es visquin noves experiències i constitueixi el principal factor diferencial del centre comercial”, destaquen des d’Smarthabent. Serà un centre comercial “modern” i de “configuració tancada”, que “s’adaptarà perfectament a la climatologia de la ciutat, amb hiverns freds i estius molt calorosos”, afegeixen.