L’escola Frederic Godàs de Lleida enceta el curs amb l’entrada esglaonada dels alumnes

Cares de felicitat i alguna llàgrima marquen el retorn a les aules en aquest centre lleidatà

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Alumnes de P-4 acompanyats per pares i mares abans d'entrar a l'escola Frederic Godàs de Lleida. ACN

Moltes cares de felicitat però també alguna llàgrima han marcat el retorn a classe a l’escola Frederic Godàs de Lleida. És el segon curs que es desenvolupa amb mesures per la pandèmia de la covid-19. En aquest col·legi lleidatà han habilitat sis accessos al centre i els alumnes han anat entrant de forma esglaonada.

A les aules, es mantenen els grups bombolla i l’ús de la mascareta a partir dels sis anys tot i que els infants d’un mateix grup bombolla no caldrà que la portin al pati. Aquest curs podran interactuar diferents grups amb mascareta i les famílies dels infants més petits poden accedir al centre per acompanyar-los. L’escola Frederic Godàs compta amb 475 alumnes, entre educació infantil i primària, xifra similar al curs anterior.

L’escola Frederic Godàs de Lleida ha encetat aquest dilluns el curs escolar 2021-2022, el segon que es desenvolupa amb mesures de prevenció per la covid-19. En aquest centre i de la mateixa manera que ja van fer el curs passat, els alumnes hi accedeixen de forma esglaonada i per sis accessos diferenciats en funció dels cursos, segons ha explicat la directora del col·legi, Maria José Castelló.

A les aules, a partir dels sis anys continuen portant la mascareta i es mantenen els grups bombolla. Castelló assegura que, “tal com ja es va demostrar el curs passat, als alumnes no els importen les mesures restrictives perquè s’hi adapten molt bé” com ara la neteja de mans, guardar les distàncies o l’ús de mascareta.

Tot i això, la directora ressalta que enguany s’han flexibilitzat algunes mesures com ara que ja no cal prendre la temperatura als alumnes a l’accedir a escola o bé que els infants es poden treure la mascareta al pati en espais diferenciats per grups bombolla. Al Frederic Godàs, les famílies de P-3 i P-4 poden accedir dins del recinte del centre per acompanyar els seus fills fins a la porta d’entrada, on els venen a recollir els respectius tutors. Castelló valora positivament aquestes mesures i confia que durant el curs se’n puguin anar relaxant d’altres.

La majoria dels alumnes de l’escola Frederic Godàs es mostraven feliços per retrobar-se després de les vacances d’estiu amb els seus companys de classe. “Estic Molt emocionada per tornar a veure les amigues perquè no som gaire de quedar per la distancia i em fa molta il·lusió retrobar-les”, afirma la Nerea, alumna de 5è de Primària. Volia tornar a l’escola només pels amics ja que després de tants dies ho trobava a faltar”, assenyala el Denian, també alumne del Frederic Godàs. En el cas dels més petits que anaven per primer cop al col·legi s’escapava alguna llàgrima quan els pares o mares els deixaven amb les mestres.

Les famílies també han celebrat el retorn dels fills a l’escola. “Pels pares és un tranquil·litat perquè tornem a la rutina i molts cops no saps on deixar els fills i pels nens també perquè tanta casa i vídeojocs no és bo”, afirma Sandra Guiu, mare d’alumnes de l’escola. “Tan ells com nosaltres en teníem moltes ganes perquè tants dies s’avorreixen i cal reprendre l’activitat”, declara una altra mare, Desiré Guiu. La majoria dels pares i mares valoren positivament les mesures que cal complir als centres per la pandèmia.