Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Les propostes de Junts a les medalles i plaques de la Paeria 2024

Avatar photo
El grup municipal vol distingir la tasca i trajectòria de Divina Drudis, Dani Badia, Josep Giralt Lladanosa, Francesc Blanch Castells, Antoni Chico, l’IRBLleida i del Club Gimnàstic Fedac Lleida
El Grup Municipal de Junts al Ple Ordinari de desembre de 2023 (JuntsXCat Paeria)

El grup municipal de Junts proposa concedir set medalles i plaques de la Paeria de Lleida 2024 a diverses persones i entitats de la ciutat, per reconèixer i premiar la seva trajectòria en els respectius àmbits d’actuació.

  • MEDALLA AL MÈRIT CULTURAL O ARTÍSTIC: Divina Drudis Solé, artista plàstica i contemporània, professora de dibuix pintura i gravat i tècnica superior en Arts aplicades al mur. La seva implicació en el món artístic i cultural de Lleida es fa palès en la seva implicació en diferents entitats de caràcter cultural, reivindicatiu i artístic de la ciutat. Actualment és presidenta del Cercle de Belles Arts de Lleida, i durant vint anys ha exercit com a vocal de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya.
  • MEDALLA AL MÈRIT ESPORTIU: A títol pòstum, a Daniel Horcajada Badia, periodista de l’àmbit esportiu que durant més de 30 anys va narrar l’actualitat esportiva lleidatana, projectant la imatge de la ciutat a tota Catalunya.
  • PLACA AL MÈRIT ESPORTIU: Club Gimnàstic Fedac Lleida per la seva tasca d’inclusió, mitjançant la gimnàstica artística, de totes les persones interessades en la pràctica d’aquest esport, havent aconseguit la participació de la gimnasta amb Síndrome de Down, Àngela Mora, en campionats estatals i internacionals de base en igualtat de condicions que la resta de companyes que no pateixen aquesta afecció.
  • MEDALLA A LA SOLIDARITAT: Josep Giralt Lladanosa per la seva tasca al capdavant d’entitats de caràcter social i inclusiu de la nostra societat des de vessants tant diferents com el Consell de la Discapacitat de Catalunya, el Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, la Comissió Motora de l’Agenda Rural de Catalunya de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, la Federació ECOM i també des de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), de la qual n’és membre fundador.
  • PLACA AL MÈRIT CIENTÍFIC O INVESTIGADOR: Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr Pifarré (IRBLleida) per la seva tasca en matèria de recerca biomèdica com a mitja per millorar la salut de la població i facilitar una activitat assistencial òptima en situacions de malaltia, així com l’establiment de sinergies entre els diferents àmbits de recerca per a millorar la pràctica clínica.
  • MEDALLA AL MÈRIT EDUCATIU O PEDAGÒGIC: Francesc Blanch Castells, professional del món educatiu durant 42 anys, entre d’altres, ha exercit al Col·legi Sant Jaume de Lleida. És Vocal de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Pedagogia i de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat el Cap de Secció de Programes, Serveis Educatius i Formació Permanent de la Delegació d’Ensenyament de la Generalitat a Lleida. Ha participat en accions capdavanteres en inclusió, com les primeres Aules Integrals de Suport Educatiu de Catalunya, en el CEE Esperança i en els Plans d’Educació i Entorn. També ha destacat per la seva feina en matèria de reforma i innovació educativa i ha contribuït al reconeixement de Lleida com a Ciutat Educadora.
  • MEDALLA A LA PAGESIA: Antoni Chico Purroy, pagès de l’Horta de Lleida, molt implicat en la ciutat com ho demostra que fou el primer president de l’Associació de Veïns de la Partida Vallcalent i també ha estat regidor de la Paeria. Persona infatigable, actualment és membre de la Junta de la Cooperativa Fruitera Agrícola “La Pràctica”. També ha estat membre de la junta directiva de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida i membre de la primera Comissió Territorial de l’Horta de la Paeria, que el va distingir amb el premi Horta de Lleida 2019.

Junts vol destacar la gran tasca, trajectòria i aportacions de les persones i entitats proposades, amb l’objectiu que obtinguin el reconeixement i agraïment públic que mereixen en els seus respectius àmbits d’actuació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rescaten una dona lligada i segrestada per la seva companya de pis a Santa Coloma de Farners

Notícia següent

Un camioner pateix un greu accident: quadruplicava la taxa d’alcohol i va donar positiu en cocaïna

Notícies relacionades