L’EMU cedeix en lloguer a la fundació Ilersis un habitatge destinat a inserció social

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha destacat el treball que fa l’entitat per afavorir l’autonomia personal de persones amb diversitat funcional per desenvolupar pels seus projectes de vida

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha cedit en règim de lloguer a la fundació Ilersis un habitatge perquè sigui destinat a la inserció social dels seus usuaris i usuàries. L’habitatge, ubicat a l’avinguda de les Garrigues, a la Bordeta, té 117 m2 útils i compta amb 4 dormitoris perquè pugui utilitzar-se per 4 o 5 persones. El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha destacat el treball que fa l’entitat per afavorir l’autonomia personal de persones amb diversitat funcional i ha valorat fer aquest tipus de col·laboracions amb entitats del tercer sector, perquè es puguin cedir habitatges no només a famílies, sinó també a la comunitat.

El president de la fundació, Antoni Siurana, acompanyat de la gerent, Teresa Benet, ha agraït a l’EMU la cessió d’aquest pis per a convivència social per a usuaris de l’entitat, ja que els permetrà mantenir la vinculació amb Ilersis i viure amb llibertat personal, sense la dependència familiar. Siurana ha comentat que costa trobar pisos amplis per adequar-los per a aquests grups de convivència perquè puguin viure amb independència.

Aquest projecte té com a finalitat que l’habitatge esdevingui nucli de convivència inclusiu on persones amb discapacitat puguin viure de manera temporal o definitiva d’acord amb les seves necessitats i interessos. Les persones que visquin en l’habitatge comptaran amb el suport d’Ilersis, que gestionarà el pis, ja sigui mitjançant la modalitat de pis amb suport o del programa d’autonomia a la pròpia llar.

ILERSIS és una entitat sense afany de lucre compromesa amb les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Amb el temps ha ampliat els seus col·lectius d’atenció amb l’objectiu de sumar, innovar i aportar el seu coneixement, experiència i recursos en benefici d’una societat inclusiva i en defensa dels drets de les persones. Per a Ilersis, l’habitatge és un pilar clau i essencial al costat de la creació i el manteniment de llocs de treball.

La cessió de l’habitatge per part de l’EMU s’emmarca en la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge, que considera actuacions susceptibles d’ésser protegides en matèria d’habitatge les que tenen com a finalitat donar allotjament a persones o unitats de convivència amb necessitats d’habitatge, i més concretament i entre d’altres, la gestió d’habitatges d’inserció. També del Decret 75/2014 del Pla sobre el dret a l’habitatge, que preveu que els habitatges d’inserció es destinen a atendre persones que presenten problemes d’inserció que requereixen una atenció especial, i seguiment i tutela especialitzats durant un període de temps.