L’Audiència de Lleida confirma els dos anys i mig de presó per a Hasel per amenaçar el testimoni d’un judici

Es pot presentar recurs de cassació però si es rebutgés, el raper acumularia 6 anys i mig de presó

L’Audiència de Lleida ha confirmat la condemna de 2 anys i mig de presó a Pablo Hasel, imposada el 5 de març de 2020 pel jutjat penal 3 de Lleida, per haver amenaçat el testimoni d’un judici per una presumpta agressió d’un guàrdia urbà a un menor, en què l’agent va ser absolt. En concret se’l condemna a 1 any i 9 mesos de presó per un delicte d’obstrucció a la justícia i 9 mesos per amenaces.
Encara es pot presentar recurs de cassació. Si es rebutgés, però, la pena se sumaria a les dues ja fermes de l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme que ascendeixen a 2 anys i 9 mesos i també a un altre any de presó per no haver pagat les multes imposades en diverses sentències. En total, doncs, Hasel acumularia uns 6 anys i mig de presó.
Segons la sentència confirmada per l’Audiència, ha quedar provat que el 16 d’octubre de 2012, Hasel va escriure a les xarxes socials que la Guàrdia Urbana “havia comprat un testimoni fals per declarar contra un company a qui van apallissar brutalment” i hi acompanyava una fotografia del testimoni.

També, segons la sentència, el 18 d’octubre de 2017, Hasel es va dirigir al testimoni, que estava assegut en una cafeteria del centre de Lleida, i li va recriminar la declaració i li va intentar donar una puntada de peu, abans de dir-li “et mataré, fill de puta, ja t’agafaré”.