Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

L’alcalde Miquel Pueyo lliura els primers segells “LLEIDA, ESTABLIMENT AMIC” al barri del Clot

Avatar photo

L'objectiu és fer que els establiments siguin més amigables amb persones grans i amb les que tenen discapacitats o dificultats, però també per a la ciutadania en general

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, i de la regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha presidit avui l’acte de lliurament dels primers segells de la iniciativa “LLEIDA, ESTABLIMENT AMIC”.

El projecte “Lleida, establiment amic” va sorgir l’any 2017 en el marc de l’adhesió de Lleida a la Xarxa Internacional de Ciutats Amigues de les Persones Grans, que promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS), de cara a la potenciació d’entorns amigables amb la gent gran, integradors i accessibles, per fomentar un envelliment actiu.

Durant la visita als establiments adherits, l’alcalde Pueyo ha apel·lat “als valors que caracteritzen la ciutat de Lleida i que tenen molt a veure amb els valors entre les persones que propugna aquesta campanya: proximitat, persones, llaços”.

Precisament, l’objectiu d’aquesta iniciativa és fer que els establiments siguin més amigables amb persones grans i amb les que tenen discapacitats o dificultats, però també per a la ciutadania en general. Es tracta de petites reformes, sovint assumibles amb una petita despesa, que permeten accions tan quotidianes com disposar de cadires per seure, llistes de preus de lectura accessible, etc.

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha explicat que una de les parts més constructives del projecte ha estat “que s’ha treballat i interactuat entre diferents àrees de la Paeria com són l’àrea de gent gran i l’àrea de comerç en l’objectiu comú de protegir les persones grans o vulnerables i enriquir encara més un barri generós y multicultural”.

Precisament, en aquest sentit i en col·laboració amb el Consell Municipal de Persones amb Discapacitat, s’ha realitzat una guia de recomanacions que es lliura a tots els establiments adherits i en què es fa especial incidència en l’aspecte de detecció de possibles situacions de risc, vulnerabilitat i maltractament de les persones grans de les ciutats.

La regidora de Persones i Comunitat, Mariama Sall, ha volgut posar de manifest que “en una ciutat com Lleida, els establiments comercials són un autèntic detector de possibles situacions de perill o vulnerabilitat, perquè coneixen les rutines de les persones i saben com percebre si alguna cosa va malament”.

Els darrers mesos s’ha fet un total de 77 visites a establiments associats del Clot, dels quals 62 compleixen els requisits per adherir-se al programa que, en aquests moments, també s’està implementant als barris de Zona Alta i a La Bordeta.

La iniciativa el segell ‘LLEIDA, ESTABLIMENT AMIC’ està impulsada per la regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, i la de Consum, Comerç i Mercats. S’ha treballat amb associacions de comerciants, gremis i col·legis professionals i té especial transcendència en una ciutat que, com Lleida, compta amb una població de 25.254 persones majors de 65 anys.

L’acte ha comptat amb l’assistència del president de l’Associació de veïns i veïnes de Clot, Manuel Rodríguez López; del president de l’Associació de Comerciants del Clot, Luís Montori Anaya, i de la vicesecretària del Col·legi Farmacèutics de Lleida, Núria Castelló, a més de diferents responsables d’establiments del Clot.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Jorge Drexler, Manel i Judit Neddermann, plats forts de la primer edició del Vallviva Festival

Notícia següent

El simulador d’esquí més innovador del món s’instal·larà a Andorra

Notícies relacionades