L’Ajuntament de Lleida se suma a la celebració de l’any Viladot

El Museu d'Art Jaume Morera incorporarà obres de l'autor d'Agramunt a la col·lecció

El Centre d'Art La Panera i el Museu d'Art Jaume Morera, juntament amb Lo Pardal, han treballat en el projecte expositiu que parteix de la novel·la 'Ruth', de Guillem Viladot. CEDIDA

L’Ajuntament de Lleida se suma a la celebració de l’any Viladot amb la programació d’activitats literàries i artístiques. Un cop inaugurada l’exposició ‘Ruth. Cossos als llimb’ a l’espai Lo Pardal en col·laboració amb el Museu Morera i el Centre d’Art La Panera, la següent commemoració tindrà lloc en el marc del Festival de Poesia de Lleida, del 21 al 23 de març. Un dels actes inaugurals del Festival es dedicarà a l’autor agramuntí i hi participaran especialistes sobre Viladot que parlaran sobre la seva obra i figura. L’acte inclourà una lectura pública de la seva obra. A més, la Paeria i la Fundació Guillem Viladot signaran un conveni de cessió en règim de dipòsit d’obres de Viladot a la col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera.

L’obra de Viladot també es difondrà entre els joves a través de les sessions matinals per a ensenyament secundari previstes en el Festival Poesia Lleida. S’hi treballarà un dossier sobre Guillem Viladot, que estarà també disponible per a tots els centres i per al públic en general al web del Festival.

El dia 20 d’abril es durà a terme l’acció poètica ‘Viladot ens porta a l’hort’, a l’antic hort del Convent de Santa Clara i el 22 d’abril al Teatre Municipal de l’Escorxador s’estrenarà la dramatúrgia del conte ‘Beatriu’, inclòs en el seu llibre pòstum ‘Orgànic’, editat per Fonoll l’any 2007.

El dia 26 d’abril, centenari del seu naixement, començarà una campanya a les xarxes socials de l’Ajuntament de Lleida que s’allargarà tot l’any i que té com a objectiu donar a conèixer aforismes inèdits de l’autor, que corresponen al llibre ‘Pontificalitats’, dins del volum inèdit ‘Naüm’, de l’autor agramuntí.

A la tardor, en el context dels Premis literaris de Lleida es preveu també un acte en record de Viladot.

Cessió d’obres de Viladot a la col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera

Pel que fa al vessant artístic de l’autor, l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Guillem Viladot signaran un conveni de cessió en règim de dipòsit d’obres de Guillem Viladot a la col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera. Són obres que van participar en la històrica exposició de poesia visual celebrada a la Petite Galerie de l’Aliança francesa de Lleida l’any 1971. Aquest conveni sorgeix del conveni marc de col·laboració cultural signat el passat 18 de gener entre l’Ajuntament i la Fundació.