L’aeroport de Lleida-Alguaire s’ofereix com a aparcament pels avions aturats

L'emergència sanitària pel coronavirus obliga moltes aerolínies a reduir operacions durant uns mesos

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Alguns aparells Boing 737 MAX de l'aerolínia Norwegian estacionats a l'Aeroport de Lleida-Alguaire, el 6 de març del 2020. ACN

L’aeroport de Lleida-Alguaire s’ha ofert com a aparcament pels avions aturats ja que l’emergència sanitària a escala mundial pel coronavirus ha fet que moltes aeronaus no puguin volar i s’hagin de quedar a terra. La situació causada per la covid-19 afecta tots els aeroports europeus i internacionals i per això, l’aeroport lleidatà ha decidit redistribuir el seu espai disponible i adaptar la seva plataforma per destinar-la a l’estacionament d’avions, d’acord amb la demanda actual de moltes companyies aèries. Actualment la plataforma de l’aeroport acull quatre avions de Norwegian 737 MAX, que la companyia té per al seu manteniment. Aquestes aeronaus es recol·locaran en els propers dies per deixar espai a més avions a la mateixa plataforma.

A més, la plataforma de l’empresa Aeronpark, contigua a la de l’aeroport, s’utilitzarà també per aparcar altres avions que ho necessitin durant aquest període excepcional. Aquesta plataforma acull actualment cinc avions d’Icelandair, també 737 MAX, dos Boeing 747 i un ATR. Precisament, l’empresa Aeronpark està fent els tràmits pertinents per ampliar aquesta plataforma situada al costat de la de l’aeroport i donar resposta les necessitats d’espai actuals.