L’acusat de violar una dona a Lleida el 2017 diu que les relacions van ser consentides i ella ho nega

La víctima no el reconeix perquè anava beguda però una mostra d'ADN de l'home recollida el 2020 coincideix amb l'esperma

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Pla tancat de l'acusat de violar una dona el 2017 a Lleida, en el judici celebrat a l'Audiència de Lleida. Imatge del 17 de març de 2021. (Horitzontal)
L’acusat de violar una dona la matinada del 26 d’agost del 2017, aprofitant que anava beguda, ha declarat al judici que les relacions sexuals van ser consentides però ella hi nega. La dona ha dit que, tot i que no recorda què va passar, es va despertar a sobre d’un matalàs en un pis del Centre Històric sense roba interior. A més, els Mossos que la van atendre han assegurat que la dona estava “en estat de xoc” i en l’anàlisi vaginal de la víctima, ja a l’hospital, es van trobar mostres d’ADN de dos homes. Tot i que en aquell moment no es va trobar cap coincidència a la base de dades policial, es va detenir el presumpte autor tres anys després quan el seu ADN va entrar al registre l’any 2020, en ser detingut per un delicte patrimonial.
L’acusat ha assegurat que amb la dona es coneixien, que es van trobar de festa i que van acabar al pis d’un amic on van mantenir relacions sexuals consentides. “No la vaig forçar”, ha assegurat. Ella en canvi ha declarat que no el coneixia i que no recorda haver accedit a res però que es va despertar nua en un pis “molt estrany” i sense el seu telèfon mòbil. Que tot i que no recorda què va passar, sí que té “flaixos” de diversos homes a sobre seu.

La Fiscalia considera que no va haver consentiment i que l’acusat va aprofitar que la dona anava beguda per abusar d’ella. Demana 7 anys de presó per l’acusat per un delicte d’abús sexual i que, un cop complerta la pena de presó, se li imposin 6 anys de llibertat vigilada. També sol·licita que indemnitzi la víctima amb 9.000 euros per danys morals i que es prohibeixi a l’acusat comunicar-se o acostar-se a la dona a menys de 100 metres durant 10 anys. La defensa en canvi, entén que no hi ha proves que demostrin que no hi va haver consentiment i demana l’absolució de l’acusat.

El judici s’ha fet aquest dimecres a l’Audiència de Lleida. L’acusat es troba en presó provisional per una altra causa.