La “Valentina Quàntica” visita aquest dissabte el Teatre Municipal de l’Escorxador

En el marc de la programació de LaTemporada Lleida, la Cia. Anna Roca presenta el laboratori de la Valentina, on descobrir un divertit món de ciències i feminisme en família

La “Valentina Quàntica” visitarà aquest dissabte, 30 de gener, a les 18.00 hores, el Teatre Municipal de l’Escorxador, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. La Cia. Anna Roca presenta el laboratori de la Valentina, en un espectacle de teatre de text per gaudir en família on la ciència, l’empoderament femení i l’emergència climàtica són els grans eixos.

El muntatge explica la història de la Valentina, una noia inquieta amb un munt de preguntes i curiositats que prova d’entendre el funcionament del món. En aquest espectacle s’aborda la importància de la dona en la ciència i també es parla del canvi climàtic. Els dos protagonistes són la científica Valentina (Anna Aumatell), el pollet Fernàndez (Raúl Martínez) i la Moira, un ordinador que juga un paper molt important.

El muntatge s’inspira en el programa El món d’en Beakman. En l’espectacle es fan experiments científics reals en directe i per això la companyia ha comptat amb l’assessorament científic del Joel Nadal, químic de professió.

“Valentina Quàntica” parla també de l’empoderament femení i reivindica el paper de les dones a la ciència. Per què, si vivim en una societat que procura assolir la igualtat d’homes i dones, hi ha tan poques dones científiques reconegudes? Per què tenim tantes curiositats sense resposta? Per què és tan fascinant el món en què vivim??

L’espectacle invita el públic a entrar al laboratori de la Valentina per resoldre aquestes qüestions, per apel·lar a la seva curiositat i les ganes de descobrir allò que li passa pel cap a la Valentina.

Les entrades (10 € i 6 €, reduïda) es poden comprar a les taquilles del Teatre Municipal de l’Escorxador, Teatre de la Llotja, Auditori Municipal Enric Granados, l’oficina de Turisme de Lleida o al web de LaTemporada Lleida.