La Universitat de Lleida exigeix a Hasél que garanteixi els drets dels estudiants i del personal

El raper s'ha tancat tres dies després del termini que li ha donat l'Audiència Nacional perquè ingressi a la presó

El Consell de Direcció de la Universitat de Lleida (UdL) ha exigit aquest dilluns al raper Pablo Hasél, tancat a l’edifici del Rectorat, que garanteixi “els drets dels estudiants i del personal i la integritat de la institució”.

Després de tancar-se al Rectorat de la Universitat de Lleida, tres dies després del termini que li ha donat l’Audiència Nacional perquè ingressi a la presó, el Consell de Direcció ha assenyalat, en un comunicat, que el dret de protesta “no pot provocar de cap manera riscos personals ni patrimonials a la universitat i a la seva gent”.

La UdL sosté que la lliure circulació i accés d’estudiants i treballadors als seus llocs d’estudi i de treball “és un punt innegociable que haurà compatibilitzar amb el també legítim dret de protesta”.

El Consell de Direcció també ha assegurat que manifesta, com a universitaris i com a ciutadans, “el suport a la llibertat d’expressió, en línia amb les sentències del Tribunal Europeu dels Drets Humans, que ha advertit de la irregularitat que suposa la pervivència de disposicions legals contràries a la doctrina europea de respecte als drets humans, entre els quals el d’associació, manifestació i expressió”.

La universitat ha reiterat que en la resolució de conflictes la via del diàleg ha de prevaler sobre qualsevol altra, i ha instat els organitzadors de la protesta a dialogar per resoldre un conflicte que ni s’ha originat a la UdL, ni la UdL té cap atribució legal per resoldre’l”.