La UdL celebra dissabte la primera jornada virtual de campus oberts

S'oferiran sessions en línia amb professorat i xat de consultes per informar el futur alumnat i les famílies

La Universitat de Lleida (UdL) celebrarà dissabte la seva primera jornada virtual de campus oberts, obligada per l’estat d’alarma per la covid-19. Els equips directius i el professorat dels diferents centres informaran, mitjançant sessions virtuals, sobre l’oferta de titulacions, els recursos i els serveis que ofereix la UdL a l’alumnat de Batxillerat i cicles formatius de grau superior i les seves famílies. D’altra banda, docents, estudiantat universitari i personal de la unitat d’Informació i Orientació Universitària respondrà el xat de consultes. Les principals novetats de la UdL per al curs acadèmic 2020-2021 són el doble grau en Geografia i Turisme, a Lleida, i el grau en Administració i Direcció d’Empreses del campus UdL-Igualada.

El grau en Administració i Direcció d’Empreses que la UdL oferirà a Igualada és un dels que iniciaran la jornada de presentacions, a les 10 hores. A la mateixa hora també començaran les videoconferències de les Facultats de Lletres; Educació, Psicologia i Treball Social; Medicina; Infermeria i Fisioteràpia; l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària; i INEFC-Lleida. A les 11 hores ho faran l’Escola Politècnica Superior; la Facultat de Dret, Economia i Turisme; i l’Escola de Relacions Laborals.

En les xerrades, els equips directius explicaran temes com ara les titulacions oficials, les sortides professionals, els projectes d’internacionalització o les pràctiques en empreses. Després, els assistents podran conversar de forma virtual amb professorat i alumnat per preguntar tot allò que vulguin, segons informa la UdL.

Una altra via de contacte és el xat, que funcionarà entre les 10 h i les 14 h, i entre les 15 h i les 19 h de la tarda. L’atendran nou alumnes (un per cada centre propi, un pel campus UdL-Igualada i un coordinador) i el personal d’Informació i Orientació Universitària. En aquest cas, respondran les consultes relacionades amb les beques i ajuts de la UdL, l’orientació laboral, les terceres llengües, l’allotjament i els serveis i recursos que ofereix la UdL, així com els dubtes relacionats amb la vida universitària.

Per atansar aquesta realitat de l’educació superior al futur alumnat, estudiants de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL ha editat unes càpsules de vídeo amb testimonis de companys de totes les titulacions explicant la seva experiència amb la docència i les pràctiques.

La 27a Jornada de Campus Oberts ‘Coneix la UdL’ va tenir lloc al febrer. La Universitat de Lleida va haver d’anular la de mares i pares prevista per al mes d’abril. Aquesta iniciativa virtual aplega els dos col·lectius, futur alumnat i famílies.