La regulació dels mòbils a les aules ja s’implanta en instituts de Lleida

Avatar photo
L’INS Màrius Torres ja fa dos anys que compta amb un protocol per a la regulació d’aquests aparells a les aules

Els telèfons mòbils estaran prohibits a infantil i primària a partir del curs que ve, el 2024-25. O més ben dit, estaran regulats per les instruccions que el govern va aprovar dimarts passat, basades en les directrius aprovades pel Consell Escolar de Catalunya al desembre.

Aquestes instruccions les hauran de complir els centres públics i concertats a partir del setembre, i incorporar-les a les seves normatives internes.

Actualment, el 53% dels centres educatius ja tenen regulat l’ús dels mòbils. De fet, segons una enquesta del departament, un 23% dels centres prohibeixen utilitzar-los i un 14%, fins i tot, portar-los.

En alguns casos de secundària, com a Lleida, instituts com l’INS Màrius Torres ja regulen la utilització dels mòbils a les aules amb un protocol establert des de fa dos anys.

Ho explica el director de l’INS Màrius Torres de Lleida, Eduardo López, que afirma que “nosaltres ja fa dos anys que tenim aquest protocol. En el primer cicle de l’ESO, és a dir primer i segon, està prohibit l’ús del mòbil. L’alumne el pot portar, però es guarden en unes guixetes amb la resta del material escolar. Només poden consultar-ho a l’hora de l’esbarjo, en cas de tenir alguna trucada urgent, tot i que això ja es vehicula des de consergeria”.

Pel que fa a tercer i quart d’ESO, juntament amb batxillerat, López explica que “l’alumne tampoc el pot treure, però el pot utilitzar per realitzar tasques acadèmiques, tot i que per això ja disposen d’un portàtil que el departament d’educació ens va proporcionar”.

L’INS Màrius Torres és un clar exemple que aquesta nova normativa no afectarà en gran mesura al que ja tenien establert, tot i que el seu director assegura que “moltes associacions i famílies que han empès aquesta iniciativa encara s’han queixat més perquè volen una restricció 0, i el departament no ha estat tan taxatiu amb aquesta mesura. Crec que ha estat necessari perquè potser hi ha altres centres que encara no han regulat tot això”.

En aquest sentit, des de la direcció de l’INS Màrius Torres s’assegura que, a banda de la necessitat d’establir un protocol, també cal un procés educatiu en l’ús del mòbil.

“Limitar-ho a zero és difícil, però també cal recordar que es va prohibir el fet de fumar. Si tot això va ajudat i coordinat d’un procés educatiu i conscienciació del seu ús amb finalitats concretes, si no evidentment és un aparell de distracció com qualsevol altre, perquè pot passar el mateix amb els ordinadors a l’aula”.

@Cati_Lleida / L’INS Màrius Torres, a Lleida

Els mòbils, prohibits a primària i excepcionals a l’ESO: com es regularan el curs 2024-25

El document aprovat pel Govern estableix la restricció absoluta en l’etapa d’infantil i primària, incloses les extraescolars, mentre que en l’ESO i postobligatòries podrà usar-se únicament si així ho decideix el professor i sempre amb finalitats educatives. És a dir, apagat si no es diu el contrari. En postobligatòria, batxillerat i formació professional també hauran d’estar apagats a l’aula. Fora de classe, cada centre decidirà la regulació que aplica, però, en tot cas, els alumnes es faran responsables dels seus dispositius.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Balaguer s’adhereix a la Catalunya Film Commission

Notícia següent

Sant Cugat adquireix un edifici per ampliar l’habitatge protegit

Notícies relacionades