fbpx

La Plaça de les Escoles de Seròs recuperarà la identitat dels anys 50 com a espai d’oci

Avatar photo

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat durant aquest matí les obres que s’estan realitzant a la Plaça de les Escoles de Seròs. Es tracta d’una actuació finançada amb 250.000 euros dels pressupostos generals de l’Estat. Unes obres de millora que consisteixen en eliminar les barreres arquitectòniques per a l’accés de vianants, eliminar voreres de diferents altures i la substitució del paviment. Tot, amb l’objectiu de recuperar la identitat de zona de lleure i oci dels anys cinquanta quan la plaça, on hi havia l’escola, era una bassa on els habitants venien a abeurar els animals i a rentar la roba.

L’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, destaca que “és una remodelació que fa molt temps que teníem pensada, és una plaça històrica del poble i fa uns setanta anys que es va fer. Ara el que fem es modernitzar-la, treure barreres arquitectòniques i recuperar-la com un espai d’oci o de lleure del principi”. La Plaça de les Escoles de Seròs és el punt neuràlgic del municipi i estarà representada per les quatre estacions de l’any amb un espai amb l’avet, que representa l’hivern; un segon espai amb els rosers que representen la primavera; al costat les palmeres de l’estiu, i l’olivera de l’altre espai que representa la tardor. “És una essència que volem conservar, els jardins es conservaran i els espais verds també. El que es fa és ficar un formigó preimprés, higiènicament més ben fet i més saludable”, ha explicat l’alcalde de Seròs. Les obres, que van començar aquest passat dilluns dia 20 de novembre, i que tenen una durada d’uns tres mesos, quedaran enllestides a finals de febrer.

Per la seva part, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha explicat que “les obres són una partida econòmica que és fruit de l’acció parlamentària dels últims pressupostos generals de l’Estat, aprovats l’any 2022. Dona gust veure com els actius econòmics del govern d’Espanya estan contribuint en millorar els nostres pobles i ciutats, en recuperar espais de lleure com aquesta plaça i equipaments municipals, i nous projectes per la reactivació econòmica i transformació sostenible, que són noves oportunitats pels nostres pobles”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cambrils encarrega un estudi per millorar el servei de transport urbà

Notícia següent

Festa d’encesa a Cornellà per il·luminar el Nadal amb 400.000 punts de llum

Notícies relacionades