Tindrà lloc els dies 19 i 20 d’octubre, coincidint també amb la celebració de les quinzenes jornades gastronòmiques
La vicepresidenta Sandra Castro; el tinent d’alcalde d’Almenar i membre de l’Associació ‘Tastar i Menjar’, Eduard Martí; el mestre xocolater i xef de Cal Gumer Events d’Almenar, Ivan Pascual, i la xef i propietària del restaurant ‘El Cau’, Lídia Marin, van presentar ahir la sisena edició de la Fira Tast d’Almenar i les 15es Jornades Gastronòmiques, que se celebraran els dies 19 i 20 d’octubre a la sala polivalent i l’entorn del carrer Manolita Susagna d’Almenar.
Sandra Castro va recordar que “la millor manera de promoure els nostres municipis i de ser una terra d’oportunitats és posant el focus en aquestes activitats al voltant de la gastronomia que són de molta qualitat”.
Enguany, la fira centrarà la seva atenció en la patata. En aquest sentit, Ivan Pascual va explicar que “es coneixerà la patata en un entorn més festiu, on hi haurà música i festa, i que ens prepararà per a les activitats de diumenge que començaran amb el concurs de truita de patates”.
Així, la primera jornada es farà una taula rodona, a la terrassa del local social, sota el títol ‘La patata: de la terra a la taula’, que comptarà amb la participació de productors, restauradors i nutricionistes (19.00 hores), que donarà pas a la ‘Patata food night’, al carrer Manolita Susagna, amb tapes i plats street food d’establiments d’Almenar i amb la patata com a protagonista, a més de música en directe, parades i showcooking (20.00 hores).
De cara a la segona jornada, a les 11.00 hores, començaran simultàniament l’exposició de les Jornades Gastronòmiques, els tallers infantils, i una demostració de cuina amb Gifré Rota, sota el títol ‘Posem salsa a les patates?’.
Xavier Ramon i Joan Prats seguiran amb les demostracions de cuina, en aquest cas amb ‘Aplicacions innovadores, ciència i koji’ (11.45 hores). Posteriorment (12.30 hores), es donarà el veredicte i resultat dels guanyadors del concurs de ‘Truita de patates amb…’, que donaran pas als tastets de les jornades gastronòmiques.
Segons va explicar Eduard Martí, aquests tasts reuniran prop de 70 cuiners i cuineres d’Almenar que prepararan una vuitantena de plats, a un preu únic per tiquet de 6 €. En aquesta línia va manifestar-se Lídia Marin que va voler agrair l’esforç i dedicació de tota la gent del poble que es dedica a cuinar i que ajuda a fer que la festa sigui cada any més reeixida.
El comú d'Ordino organitzarà una fira sobre el vermut per dinamitzar els pobles de la part alta de la parròquia.…
Sant Jordi torna, aquest any amb la previsió de vendre més de set milions de roses. La diada, que cau…
Una persona ha resultat ferida greu per arma blanca en el transcurs d'una baralla que ha tingut lloc aquest Dilluns…
La diada de Sant Jordi és una de les que més aboquen la ciutadania al carrer encara que sigui una…
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha activat aquest dimarts al migdia l'escenari 1 d'emergència de la presa de Rialb dins…
Autors i autors locals de Viladecans, com David Encarnación, Noelia Toré, i Ester Corrales, han presentat els seus llibres entre…
Esta web utiliza cookies.