Dissabte, 19 d'abril de 2025
És notícia

La Panera de Lleida proposa un taller per a infants per treballar l’educació sexoafectiva

Avatar photo
El Centre d’Art i Gestions Creatives proposen aquesta Acció Pedagògica Revolucionària, divendres al matí, que consistirà a fer un cartell perquè els infants puguin expressar com senten i viuen els seus cossos
“Els nostres cossos, els nostres relats”, taller de La Panera per aquest divendres. S’adreça a infants de 6 a 11 anys, però s’obré a tots els públics.

El Centre d’Art La Panera i Gestions Creatives Grau d’educació infantil de la Universitat de Lleida (UdL) han organitzat per aquest divendres un taller per a infants perquè puguin treballar l’educació sexoafectiva. “Els nostres cossos, els nostres relats” es planteja com una Acció Pedagògica Revolucionària perquè, de forma individual o col·lectiva, els nens i nenes puguin fer sentir la seva veu a través de l’escriptura, el dibuix, la pintura, etc.

L’activitat proposa intervenir sobre un cartell, a través del joc, on els infants puguin expressar com entenen el seu cos, com el viuen o què els fa emocionar.

El taller s’adreça a infants de 6 a 11 anys, però s’obre a tots els públics. Es farà a les 10.30 h, a les instal·lacions del Centre d’Art, concretament a la planta 1 on hi ha l’espai MiniPanera i Centre de Documentació. S’ha de recordar que diversos centres educatius de Lleida han triat aquest divendres com a dia de lliure disposició. La inscripció al taller es pot fer a través d’aquest enllaç.

A l’hora de preparar el taller, el Centre d’Art i Gestions Creatives s’han situat en el marc de l’educació sexoafectiva i en el paradigma de l’educació per a tothom. Per això, a través d’aquesta Acció Pedagògica Revolucionària, pretenen qüestionar com s’han construït les narratives entorn de la normalitat. En aquest sentit, es parteix de la base que cal aprendre de les pedagogies queer. Amb l’acompanyament de les tècniques, es vol crear un entorn perquè es pugui jugar amb el gènere i atrevir-se a obrir espais a altres cossos i altres identitats per teixir una educació sexoafectiva per a tothom i des de totes les persones.  

L’acció és fruit del treball conjunt amb Gestions Creatives – Grau d’Educació Infantil, Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL. Aquest curs 2023-24, l’educació sexoafectiva ha estat el punt de partida i el cicle d’exposicions de la tardor de La Panera, amb “Ecologies queer”, “Oh! Un retrat” i l’exposició individual d’Abel Azcona, han contribuït a contextualitzar el seu projecte.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Transports inicia las darrera fase d’obres de reforma del ferm a l’A-2, a l’alçada de Cervera

Notícia següent

Port de la Bonaigua comptarà per primer cop amb un sistema que desencadena allaus

Notícies relacionades