La Paeria tramita l’obertura de 357 terrasses de bars durant la fase 1

S’han atès 188 sol·licituds d’ampliació, autoritzant el 93% del total després de les inspeccions tècniques dels espais del carrer

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge d'arxiu de la terrassa d'un bar de la plaça Sant Joan. ACN

La Regidoria de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta de l’Ajuntament de Lleida ha tramitat l’obertura de 357 terrasses d’hostaleria i restauració de la ciutat, durant la primera fase del desconfinament, que es va declarar fa tres setmanes en la regió sanitària de Lleida.

Per una altra part, la Paeria també ha gestionat 188 sol·licituds d’ampliació d’aquests espais en establiments que ja disposaven d’una autorització anterior. El 93% d’aquestes peticions han estat resoltes satisfactòriament, després de les inspeccions dels espais del carrer per part dels tècnics municipals.

L’Ajuntament de Lleida, a través del primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i del regidor de Mobilitat, Vialitat i Trànsit, Joan Ramon Castro, ha mantingut diverses reunions amb els representants de la Federació d’Hostaleria de Lleida per tal de consensuar amb els restauradors la recuperació de la seva activitat econòmica i el retorn a la normalitat després de la Covid-19.

Una de les primeres accions ha estat facilitar la reobertura de les terrasses, per la qual cosa l’Ajuntament de Lleida ha habilitat expressament la tramitació online, a través de la qual s’ha pogut comunicar de forma senzilla la data d’obertura, la sol·licitud d’ampliació de l’espai de la terrassa, el canvi d’ubicació i la petició de noves llicències, per aquells establiments que no en tenien.

Per una altra part, des de l’Ajuntament de Lleida també s’han pres altres mesures d’àmbit fiscal per ajudar als empresaris del sector a fer front al Covid-19. En aquest sentit, el ple del consistori va aprovar en la sessió del mes de maig la suspensió del cobrament de la taxa de terrasses fins al 30 de juny, a l’espera que en aquesta data s’hagi recuperat l’activitat econòmica en aquest sector.