La Paeria reconeix l’atleta lleidatana Berta Segura per la plata a l’Europeu sub-20

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha destacat la trajectòria de l’esportista i també els èxits de l’esport femení, així com la dimensió de Lleida en l’àmbit esportiu

L’Ajuntament de Lleida ha reconegut aquest dijous l’atleta lleidatana Berta Segura, per la medalla de plata aconseguida a l’Europeu sub-20 disputat aquest juliol a Tallinn. Segura es va penjar el metall en el relleu espanyol femení, a la categoria 4×400, amb la Carmen Avilés, la Bárbara Cosculluela i la Lucía Pinacchio, que van batre el rècord d’Espanya sub’20.

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor d’Esports, Ignasi Amor, ha presidit l’acte que s’ha fet a la Saló de Sessions, amb la presència de l’entrenador de la Berta, Iván Espílez; el president del Lleida Unió Atlètica, Sebas Vidal, club on entrena l’atleta, i els seus pares.

L’alcalde ha posat en valor el bon moment de l’atletisme lleidatà i de la dimensió esportiva en general de la ciutat de Lleida. Pueyo ha remarcat la trajectòria de Segura, qui amb disciplina i constància, ha aconseguit debutar internacionalment a l’Europeu pujant al podi.

A més dels valors associats a l’esport, ha destacat la cooperació i el voluntariat de l’atleta. Pueyo ha recordat la importància que l’esport i els hàbits saludables tenen per a l’equip de govern, amb l’aposta per l’esport base i l’organització de campionats, com el d’atletisme sub-16 d’aquest juliol. També ha incidit en la reivindicació de l’esport femení per rebre un tracte igualitari.

El regidor d’Esports ha ressaltat la “bona fornada que hi ha actualment d’atletes lleidatans” i ha la Paeria seguirà treballant conjuntament amb els clubs, recordant el campionat d’Espanya d’Atletisme sub-16 que Lleida ha acollit aquest estiu, amb la participació d’uns 650 esportistes. També ha reiterat el suport a l’esport femení.

L’homenatjada ha agraït la recepció que se li ha fet a la Paeria i el suport que ha rebut en la seva trajectòria esportiva. Segura ha aprofitat per reclamar una pista coberta a la ciutat, que beneficiaria el conjunt d’atletes de la ciutat.

A l’acte institucional, hi han assistit els tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà, i els regidors àngels Ribes, Jackson Quiñónez i Sergio González.