La Paeria presenta ‘Coneixem els ODS’, el joc virtual per a treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

La tinent d’alcalde Sandra Castro destaca que es tracta d’un joc de preguntes creades amb la intenció de poder oferir a centres educatius, alumnat i ciutadania, un recurs educatiu motivador sobre solidaritat i cooperació

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha presentat aquest migdia ‘Coneixem els ODS’, una eina educativa basada en els valors de la solidaritat i la cooperació amb l’objectiu d’iniciar a l’alumnat en una temàtica afí a promoure un món més just i sostenible per a tots i totes, tant en l’àmbit local com global. Per augmentar la motivació de l’alumnat, ‘Coneixem els ODS’ incorpora preguntes i reflexions en un joc grupal, dinàmic, amè i divertit!

Aquest joc s’ha desenvolupat gràcies al treball conjunt entre les diferents àrees de l’Ajuntament. En aquest cas, amb el departament d’Implementació de Sistemes de la Regidoria de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, a més de les regidories de Persones, Comunitat i Agenda 2030 i d’Educació i Cooperació.

Sandra Castro ha explicat que les preguntes que integren el joc s’han pensat i executat des de l’Àrea de Cooperació i de l’Agenda 2030, i venen acompanyades d’un espai posterior de reflexió, per tal de facilitar a l’aula el debat en ODS. A més a més, es tracta d’una eina que serà viva i es podrà anar actualitzant, tant en el seu contingut com en les temàtiques, donant peu també a entitats i ONGD, així com per altres regidories, a poder-ho utilitzar sobre els seus propis continguts.

El joc té accés gratuït i es pot jugar a través de l’enllaç: http://ods.paeria.cat 

Des de l’Àrea de Cooperació Internacional de la Paeria es treballa per les relacions Nord-Sud, la interacció efectiva entre cultures, la interculturalitat i diversitat. És per aquest motiu que, l’Ajuntament de Lleida destina part dels pressupostos públics a iniciatives per potenciar la solidaritat a la nostra ciutat. Una d’aquestes iniciatives, el joc Coneixem els ODS que ara us presentem.

L’Àrea de Cooperació Internacional de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, així com la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 volen aconseguir incrementar el coneixement dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a través de la comunicació digital i les noves tecnologies. Per aquest motiu s’ha desenvolupat un joc vinculat al coneixement de què són els ODS, on els participants hauran de respondre preguntes relacionades amb les 5 esferes i les 17 categories dels objectius.

Les partides tenen una durada mitjana de 20 minuts i els avatars dels personatges per poder jugar a les partides tenen en compte els Drets Humans i la perspectiva de gènere, creant així personatges amb diferents trets característics d’arreu del món.