La Paeria obre un pavelló per acollir temporers de la fruita

El dispositiu consta d'entre 120 i 150 places

Temporers dormint al Centre Històric de Lleida. ACN

L’Ajuntament de Lleida posa en marxa aquesta nit el dispositiu d’acollida per als temporers de la campanya de la fruita ubicat al pavelló 3 de Fira de Lleida.

Segons ha explicat la coordinadora responsable de la regidoria de Drets Socials, Gemma Domingo, el dispositiu consta d’entre 120 i 150 places, s’allargarà fins a mitjans de setembre i els temporers podran quedar-s’hi durant set dies, amb l’opció de perllongar l’estada fins a deu dies.

En aquest sentit, Domingo ha assegurat que s’estudiarà cada cas en particular i que els serveis prestats es centraran prioritàriament a trobar una feina i un allotjament per a aquells temporers que encara no en tinguin.

Si passats aquest màxim de deu dies algun d’aquests temporers segueix sense feina ni allotjament, “s’estudiarà cada cas en particular i els seus objectius per a derivar-los, si cal, als serveis corresponents”.

A més de l’allotjament, el dispositiu també ofereix als temporers el servei de dutxes, sopar, consigna i bugaderia.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, Sandra Castro, ha anunciat que ja s’està treballant en la campanya de l’any que ve i que, segons el previst, no s’ajustaria al mateix model d’acollida de temporers que l’actual.

Per això, Castro ha assegurat que des del consistori s’estan buscant ubicacions que “siguin permanents” per poder disposar d’espais durant tot l’any tant per al Pla Iglú, a l’hivern, com per a la campanya de la fruita, a l’estiu.

Finalment, el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, ha explicat que s’ha elaborat un cens de persones temporeres que treballen amb productors de l’horta de Lleida.

D’aquesta manera, el consistori pretendre saber en tot moment quants temporers treballen en aquesta zona rural de la ciutat i on s’allotgen per comptabilitzar les persones que treballen en la campanya i preveure “un possible brot”.

El cens estarà disponible a la pàgina web de l’Ajuntament de Lleida i també en la de l’horta de Lleida.

El dispositiu que es posa avui en marxa a Lleida té un cost de 295.000 euros, 70.000 d’ells aportats per la Diputació de Lleida.