La Paeria i la Universitat de Lleida col·laboren en l’impuls d’espais participatius del teixit solidari

L’ajuntament destinarà 8.000 euros per a activitats que es duguin a terme aquest 2021, d'acord al conveni signat avui entre ambdues parts

L’Ajuntament de Lleida i la Unitat de Desenvolupament i Cooperació (UDEC) de la Universitat de Lleida (UdL) han renovat avui el conveni de col·laboració per impulsar espais de coordinació i participació del teixit solidari a les terres de Lleida. La Paeria subvencionarà la UdL amb 8.000 euros per a activitats que es realitzin en aquest àmbit aquest 2021. D’aquesta quantitat, 700 euros es destinaran a material bibliogràfic del Centre de Documentació en Cooperació i Solidaritat Arcadi Oliveres Boadella, de la UdL.

El conveni s’ha signat per part de la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro; del director de la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL, Pere Enciso, i de la coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la universitat, Núria Camps.

El conveni estableix que la Universitat de Lleida vetllarà per a consolidar el treball conjunt en matèria de cooperació al desenvolupament, que té ja una llarga trajectòria entre ambdues institucions, amb el propòsit fonamental de contribuir a bastir una societat més justa i equitativa. La UDEC avaluarà els projectes de la convocatòria de cooperació i emergència de la Paeria i l’assessorarà en l’àmbit de la cooperació descentralitzada.

L’Ajuntament de Lleida, a través de l’Àrea de Cooperació Internacional, executa i gestiona la seva política de cooperació, treballant en el foment de la solidaritat a la ciutat, en la sensibilització i la formació de la població sobre la problemàtica general dels pobles i col·lectius empobrits socialment i econòmica, així com en la lluita contra el racisme i al xenofòbia.