La Paeria i la Cambra de Comerç de Lleida preparen estructures conjuntes per donar resposta a la crisi del coronavirus

Treballen en un Pla d'Acció Immediata, amb sistemes "operatius i realistes" que continguin totes les veus implicades

L’Ajuntament de Lleida i la Cambra de Comerç de Lleida han acordat la creació d’estructures “operatives” que siguin capaces de donar respostes als col·lectius empresarials especialment afectats per la crisi sanitària i l’aturada socioeconòmica que s’està vivint des del 13 de març. Els equips de promoció econòmica i turisme de la Paeria, en col·laboració amb els equips tècnics de Cambra, han iniciat els treballs per concretar un Pla d’Acció Immediata que es pugui materialitzar l’endemà mateix de l’aixecament de la situació de confinament i d’aturada de la majoria d’empreses.

En una reunió telemàtica mantinguda aquest dilluns, el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria de la Paeria, Paco Cerdà, i el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, Jaume Saltó, han coincidit en què la sortida a aquesta crisi “passa per la constitució d’estructures operatives, realistes i que continguin totes les veus implicades”.

A més, han apuntat que el gran repte serà “incidir en la necessitat de garantir que els problemes de liquiditat no trenquin la cadena de pagaments”. En aquest sentit, també es reforçarà el seguiment de mesures dels diferents governs implicats i se’n farà la difusió oportuna al major nivell possible.

Les reunions entre Cambra de Comerç de Lleida i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida tindran caràcter periòdic.