La Paeria ha atès més del triple de persones sense llar que l’hivern passat

L'Ajuntament de Lleida preveu obrir el Pavelló 4 les 24 hores si les temperatures empitjoren, en el marc del Pla Iglú

La Paeria ha atès a través del Pla Iglú 270 persones des del 3 de novembre, més del triple que les 82 ateses l’hivern passat en el mateix període. D’aquestes, 253 són homes i 17 dones que, en total, han fet 4.189 pernoctacions. Es tracta d’un dispositiu especial destinat a atendre les persones sense llar quan les temperatures a la ciutat són més extremes i enguany compta amb dos recursos diferenciats: l’alberg Jericó i el Pavelló 4. Si la meteorologia empitjora, l’Ajuntament de Lleida preveu ampliar l’horari d’obertura del pavelló tres hores més (de 20 h a 11 h, en comptes de 21 h a 9 h) i, si les condicions de fred i neu fossin severes, es plantegen que el pavelló pugui estar obert les 24 hores i contractar puntualment servei de menjador.

Davant la previsió de gelades i nevades, l’Ajuntament de Lleida està preparat per mobilitzar prop de 200 persones a la via pública per preservar la seguretat de trànsit i vianants a la ciutat. La planificació del Pla de Vialitat Hivernal i del Pla d’Emergècies de Gelades i Nevades a Lleida, coordinat pel departament de Protecció Civil municipal, preveu diferents fases d’activació dels recursos en funció de la situació meteorològica. En aquest sentit, es pot arribar a mobilitzar personal de les Brigades Municipals, de la Brigada d’Acció Immediata i d’ILNET principalment; amb una disponibilitat de recursos de més de 20 vehicles i tot tipus de material auxiliar per a l’estesa de fundents en els espais viaris per a vehicles i de vianants, atenent sempre a la planificació establerta i a les directrius que estableixi en cada moment el Comitè de seguiment ( CECOPAL).

Des de la Guàrdia Urbana, en cas de nevada es preveu un reforç tant en els serveis d’atenció del telèfon 092 com amb patrulles a peu de carrer i amb vehicles 4×4. Aquest dispositiu global de la Paeria inclou també una quinzena de voluntaris de Protecció Civil que donaran suport, amb equipament divers i vehicles 4×4 als diferents serveis municipals.

Segons estableix el Pla de Vialitat Hivernal, la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat té un estoc previst de 240 tones de sal (clorat de potassa), a més de productes fundents específics sense clor per estendre a les passarel·les metàl·liques de la ciutat.