La Paeria executarà d’urgència la consolidació del tram de la muralla de la Seu Vella que va caure

Es durà a terme una intervenció immediata amb l'objectiu de garantir la seguretat del patrimoni i de les persones

Els serveis tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida iniciaran d’urgència els treballs de consolidació del tram de la muralla de la Seu Vella afectada per l’esllavissada de dilluns passat. Les regidories de Cultura i Urbanisme han acordat aquest dimecres abordar amb immediatesa aquesta actuació amb l’objectiu de garantir la seguretat dels béns patrimonials i de les persones.
En paral·lel, començaran també els treballs per definir els criteris tècnics d’intervenció patrimonial. Les obres s’autoritzaran per mitjà d’un decret d’alcaldia que permetrà una major agilitat en tot el procés urbanístic, segons han informat fonts municipals.
L’esllavissada de dilluns al vespre va afectar una part del mur de la Seu Vella compresa entre el Baluard de la Reina i el Baluard de Louvigny. Tècnics de la Paeria i de la Generalitat, juntament amb els regidors de Cultura, Jaume Rutllant, i de Mobilitat, Josep Ramon Castro, i el director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, van visitar dimarts la zona afectada per fer una primera anàlisi de l’estat del mur i de les causes de l’esllavissada.

A l’espera de l’inici dels treballs, es manté tancada per al trànsit de vianants i vehicles la zona compresa entre els dos baluards.