La Paeria destinarà 20.000 euros d’ajut directe al Banc dels Aliments en el pressupost de 2021

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ho ha explicat en la presentació del Gran Recapte, que aquest any canvia de format per adaptar-se a la Covid-19

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Gran Recapte del Banc dels Aliments canvia de format en l’edició d’aquest 2020 per adaptar-se als requeriments de la Covid-19 i amb l’objectiu de continuar facilitant les donacions i la participació ciutadana en un moment en què les necessitats d’aliments s’han incrementat un 40% arran de la pandèmia. El Gran Recapte tindrà lloc aquest any entre els dies 16 i 21 de novembre, període en què es podran fer donacions directes d’1 a 50 euros a les caixes dels supermercats i establiments. Del 16 de novembre al 15 de desembre es podran fer donacions en línia.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha participat aquest matí en l’acte de presentació del Gran Recapte del Banc dels Aliments i ha anunciat que l’Ajuntament de Lleida destinarà un ajut directe a l’entitat de 20.000 euros en el pressupost de l’any 2021. El Paer Cap ha fet una crida a la col·laboració ciutadana en un moment que les necessitats socials s’estan incrementant: “Ara és un moment molt important per no deixar enrere sectors de la societat. Tots els esforços sumen, en faran falta més, no es tracta només del que fan les institucions i el Banc dels Aliments, sinó que s’estengui a totes les capes de la nostra la societat la percepció que allò que en altres anys era bo, que era col·laborar amb el Banc dels Aliments, ara com ara, és un objectiu és de primera necessitat”. Tall de veu alcalde Miquel Pueyo

Pueyo ha explicat que des del punt de distribució d’aliments que té la Paeria a la seu del Banc dels Aliments s’ha registrat un increment de més del 50% en els nuclis que s’han atès durant aquest any: “Del mes de gener al de setembre d’aquest any, s’ha facilitat aliments a 2113 nuclis familiars, una xifra que s’ha duplicat respecte al mateix període de l’any passat, quan se’n van atendre 1.375”.

El paer en cap ha posat en valor també la tasca que es realitza des dels Serveis socials de l’Ajuntament de Lleida, “des d’on estem en la primera línia d’aquesta batalla que tota la societat està lliurant no només amb el virus sinó amb els seus efectes” i que ha colpejat sectors molt visiblement i d’altres que en són menys: “Alguns sectors d’activitat són més visibles i som conscients del que està patint l’hostaleria, la restauració o l’estètica, però després hi ha tot un món de famílies, de persones que a vegades, per discreció o vergonya no els veiem, però estan d’una manera directa o indirecta trucant a les nostres portes”, ha explicat.

El president del Banc dels Aliments, Antoni Fo, ha alertat la societat lleidatana de l’important increment de petició d’ajut en forma d’aliment que s’ha enregistrat arran de la Covid i que és especialment significatiu en comarques del Pirineu, molt lligades al turisme i ha demanat a la societat que col·labori per fer front a aquesta necessitat, un any més, per mitjà del Gran Recapte. El director del Banc, Oriol Berenguer, ha detallat que s’estima que a finals d’any s’haurà arribat a atendre 30.000 persones.

Entre les novetats del Gran Recapte d’aquest any hi ha la incorporació de petits establiments i els mercats municipals, que vendran tiquets per a que els veïns dels barris hi puguin anar a comprar.

Han participat també en la presentació del Gran Recapte el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot.