La Paeria de Lleida remodela el seu govern

Mariama Sall assumeix la nova regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, a la Paeria. ANC

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, ha presentat aquest dimarts en roda de premsa telemàtica la remodelació del govern municipal que ha impulsat, aprofitant el relleu com a regidora de Regina Cairol per Mariama Sall. El canvi, afirma la Paeria, servirà per “donar un impuls al compromís per garantir els drets cívics, polítics i socials de tota la ciutadania”. La proposta es presentarà com una modificació del cartipàs municipal que es votarà en el pròxim ple –o en la convocatòria d’un ple extraordinari. Mariama Sall assumeix la nova regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030, que integra les competències en la gestió dels Serveis Socials que tenia la regidoria de Polítiques per als Drets Socials.

Aquesta regidoria està ara sota el paraigua de l’àrea de la Lleida Compromesa, que dirigirà Sandra Castro com a nova tinent d’alcalde, en substitució de Jaume Rutllant, que deixa aquest lloc en passar a ser diputat provincial.

Pueyo ha justificat la integració en un mateix àmbit de la regidoria d‘Educació, Drets Civils, Cooperació i Feminismes amb la de Persones, Comunitat i Agenda 2030 perquè “tracten moltes qüestions comunes que s’abordaran transversalment, per potenciar la complementarietat i el treball comú”.

“Aquesta també és una declaració d’intencions clara sobre com entenem l’atenció a les persones i les comunitats, que no volem que sigui assistencialista ni paternalista. Treballarem perquè l’ascensor social funcioni”, ha afegit el paer en cap.

Fins ara, la regidoria de Drets Socials depenia de l’àmbit de la Lleida Justa. Pueyo ha remarcat, doncs, que l’estructura de l’equip de govern gira entorn a un heptàgon, en el qual s’ha incorporat la Lleida Compromesa.

La nova tinent d’alcalde Sandra Castro -4a tinent d’alcalde- ha repassat la reorganització de competències a l’Àrea de Polítiques de drets de les persones i relació amb la comunitat que dirigirà i ha remarcat la importància d’aquest enfocament comunitari.

A més de la política de Drets Socials, la nova regidoria també integrarà competències en el desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030, així com els àmbits d’Interculturalitat, desenvolupament de l’Smart City, el Parc Científic i Tecnològic i de Relacions Internacions i Projecció Exterior. Un altre canvi en l’organització municipal és el trasllat de la competència sobre l’atenció social a les drogodependències, que passa de Drets Socials a l’àrea de Salut.

De la seva banda, Sall ha assenyalat que la voluntat del govern municipal és plantejar una visió de l’Estat del Benestar àmplia, que no es queda només en el dret social, sinó que vetlla “pel desenvolupament sostenible de les comunitats”.

La nova regidoria se centrarà a redefinir i transformar el model tradicional d’atenció social per passar d’una visió assistencialista cap a una visió universal, centrada en la persona i amb un enfocament comunitari.